Solist Dončić täitis lapsepõlveunistuse ning nautis taustalauljate tuge

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Luka Dončić on Sloveenia A ja O, kuid heal tasemel kaaslasteta ei suutnuks isegi tema oma kodumaad olümpiale vedada.
Luka Dončić on Sloveenia A ja O, kuid heal tasemel kaaslasteta ei suutnuks isegi tema oma kodumaad olümpiale vedada. Foto: TOMS KALNINS/EPA/Scanpix

«Annan endast kõik, et jõuaksime olümpiale,» lubas Sloveenia staar ja maailma üks paremaid pallureid Luka Dončić enne Kaunases mängitud kvalifikatsiooniturniiri. 22-aastane korvpallijuveel viis lubaduse täide, vedades oma kodumaa oodatud finaalis võidule võõrustajate vastu.

Kahe suure kõrval jahtisid Kaunases olümpiapiletit Poola, Angola, Venezuela ja Lõuna-Korea. Kõik tublid spordimaad, kuid Leedu ja Sloveenia vastu ei tohtinuks neil püssirohtu jaguda. Ei jagunudki.

Poolaeg Leedu ja Sloveenia vahel lõppes viigiliselt, ent kolmandal veerandajal panid sloveenid teise käigu sisse ning haarasid viimaseks neljandikuks 11-punktilise eduseisu. Seda käest ei mängitud, Dončić lõpetas kohtumise 31 punkti, 13 resultatiivse söödu ja 11 lauapalliga. Kui maailma tugevaimas liigas NBA on kolmikduublid 201 cm pikkuse mitmekülgse palluri jaoks võrdlemisi igapäevased, siis koondise särgis oli see tema esimeseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles