Selgus 24-aastaselt hukkunud Läti jäähokikoondislase surma põhjus

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Matīss Kivlenieks jäähoki MMil.
Matīss Kivlenieks jäähoki MMil. Foto: Edijs Pālens/Scanpix

Läti jäähokiliit teatas, et meie hulgast on lahkunud 24-aastane väravavaht Matīss Kivlenieks.

Kivlenieks suri peavigastuse tagajärjel. Väravavaht tähistas 4. juulil sõpradega USA iseseisvuspäeva ning oli parasjagu mullivannis, kui selle lähistel süüdatud ilutulestikul esines rike. Lätlane püüdis koos mitme teise inimesega mullivannist põgeneda, kuid libastus ning lõi pea vastu betooni.

Tänavu Lätis peetud jäähoki MMil tegi Kivlenieks kaasa neljas mängus, aidates meeskonna alagrupimängus 2:0 võidule hilisema maailmameistri Kanada vastu.

Klubihokit mängis Kivlenieks NHLi meeskonnas Columbus Blue Jacketsis, kus tegi debüüdi hooajal 2019/20. Lõppenud hooajal mängis ta nii Blue Jacketsi farmklubis Cleveland Monsters kui ka emaklubis.

NHLis pääses ta tänavu väljakule küll vaid kahes mängus, kuid teenis ühe võidu ja näitas tõrjeprotsenti 90,1. AHLis esindas ta Monstersit kaheksas kohtumises, millest võitis kuus. Tõrjeprotsent oli tal AHLis 92,9.

«Avaldame sügavat kaastunnet Läti koondise väravavahi Matīss Edmunds Kivlenieksi lähedastele, sõpradele ja kolleegidele. Pardaugava hokikooli kasvandik Matīss oli Läti jäähokikoondise väravavaht neljas MM-mängus. Oma karjääri jooksul mängis ta kaheksas NHLi kohtumises. Ta oli tõeline eeskuju oma võitlejahinge, tööeetika ja suhtumise poolest. See on suur kaotus mitte ainult Läti hokile, vaid kogu riigile,» kirjutas Läti jäähokiliit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles