Ootamatult rasedaks jäänud Soome medalilootusel jääb olümpiamängudele sõitmata

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lotta Henttala.
Lotta Henttala. Foto: Instagram

Soome jalgrattur Lotta Henttala teatas, et loobub Tokyo olümpiamängudel osalemast. Kui enamasti on põhjuseks mõni vigastus, siis soomlannal hoopis rõõmsam põhjus. Nimelt saab ta peagi emaks.

32-aastane Henttala hakkas rasedust kahtlustama pärast võistlusi Hispaanias. Ta otsustas teha ka rasedustesti, mis andis ka positiivse vastuse. Arsti külastades selgus, et rasedus on kestnud juba 13 nädalat.

«Kui vastuse kätte saime, siis karjusime, nutsime ja olime natuke üllatunud, kui ennekõike olime väga õnnelikud,» sõnas Henttala.

Ootamatuks tegi rasedaks jäämine asjaolu, et arstid soovitasid rasestumiseks jalgratturil hormoonravi kasutada. Kuna käis Tokyo mängudeks valmistumine, siis seda välditi.

«Nüüd pean teatama, et ma ei osale Tokyo olümpiamängudel. See oli küll minu eesmärgiks, kuid elu pani kõik asjad teise järjekorda,» lõpetas soomlanna.

Henttala oli üheks Soome medalilootuseks Tokyos. Ta võitis 2016. aastal Dohas toimunud MMil pronksmedali. Viimastel olümpiamängudel Rios jäid tema tulemused kesiseks. Maanteesõidus saavutas ta 51. ja temposõidus 17. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles