Ungari välisminister kritiseeris UEFAt

Postimees Sport
Copy
UEFA mõistis Ungari fännide tegusemise hukka.
UEFA mõistis Ungari fännide tegusemise hukka. Foto: Marc Schueler via www.imago-images.de/Scanpix

Ungari välisminister Peter Szijjarto võttis ühismeedias sõna ja kritiseeris UEFAt, kes keelas Ungari koondise järgmisel kolmel kodumängul fännid.

UEFA uurimine tuvastas, et Ungari kodumängus Portugali vastu lehvitati tribüünidel homofoobseid lippe ja bännereid. Lisaks langesid osad Portugali mängijad rassistlike solvangute ohvriks. Seetõttu pidi Ungari jalgpalliliit maksma 100 000 eurot trahvi ja järgmised kolm kodumängu peetakse tühjade tribüünide ees.

Karmid karistused ei meeldinud Szijjartole, kes Facebooki postituses karmilt UEFAt kritiseeris. «Näib, et UEFA töötan endiselt ametnikega, kellel pole muud teha, kui kirjutada aruandeid selle kohta, kes mida ütles või ei öelnud. Nagu kommunism: pole vaja tõestus, piisab ainult süüdistusest,» oli Ungari välisminister silmnähtavalt pahur.

«Mida UEFA selle otsusega mõista annab? Hümni ajal platsile joosta ja laulvaid mängijaid provotseerida: pole hullu. Vastaste väravavahti laseriga segada: pole hullu. Aga kohtumiseks täismaja välja müümine, fantastilise atmosfääri loomine: sellepärast tuleb staadion sulgeda,» jätkas ta.

«Komisjon, kes sellise otsuse teeb, on hale ja argpükslik organ. Neil peaks häbi olema,» lõpetas Szijjarto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles