GALERII Epeevehklejad saadeti Tokyosse õnnetoova kingitusega

Siim Kaasik
, reporter
Copy

Esimesena Eesti olümpiakoondisest asusid täna Tokyo poole teele meie vehklejannad. Sportlaste ärasaatmine oli pidulik, sest Tallinna lennujaamas andis Franka Gelencser meie medalilootustele üle õnnetoova maskoti.

Olümpia eel kutsusid Postimees Juunior, Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum ning Eesti Olümpiakomitee üles kõiki lapsi joonistama Eesti oma olümpiamängude maskotti. Joonistusvõistlusele laekus kokku üle 900 töö, millest žürii valis finaali üheksa. Rahvahääletuse tulemusena osutus võitjaks just Franka Gelencseri joonistus «Eesti ilves».

«Esimest korda nägin maskotti pildilt ja juba siis meeldis see mulle väga. Kui Riosse läksime, siis meil maskotti ei olnud. Nüüd aga on ja see tekitab nii rõõmu ning soojust,» sõnas nii individuaalselt kui ka võistkondlikult maailmameistriks tulnud Julia Beljajeva.

2018. aasta Euroopa meister Katrina Lehis kiitis samuti võidutöö heaks, sõnades, et see teeb silmad ette isegi Tokyo olümpiamängude ametlikule maskotile. «See näeb ülilahe välja! Mu laps juba küsis, kas kingitus on temale. See on pehme, mõnus ja ilus,» kirjeldas ta.

Epeevehklejad asuvad Tokyos võistlustulle juba 24. juulil. Et olümpiamängud peetkase eriolukorra ajal, ootab sportlasi ees varasemast teistsugune olümpiakogemus. «Enam-vähem oleme kuulnud, mis meid ees ootab. Hakkame iga päev koroonatesti andma – nina on valmis!» lausus Beljajeva.

Enne äralendu olid sportlased rahulikud ja heas tujus. «Oleme suure töö ära teinud. Kes liiga palju muretseb, sellel väga midagi välja ei tule. Teeme seda, mida suudame. Loodame parimat ja sõidame ikkagi medali järele,» ütles Beljajeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles