Safina lõpetas Austraalias Kanepi teekonna

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi kohtumises Dinara Safina vastu.
Kaia Kanepi kohtumises Dinara Safina vastu. Foto: AP / Scanpix
Eesti parim tennisist Kaia Kanepi kaotas Austraalia lahtiste meistrivõistluste kolmandas ringis 2:6, 2:6 kolmandana paigutatud Venemaa esindajale Dinara Safinale.

«Tema mängis väga hästi. Mina samas väga halvasti,» sõnas Kanepi. «Minu mäng ongi hetkel aasta algusele iseloomulikult rabe.»

Kohtumise jooksul 2 serviässa löönud ning 2 topeltviga teinud Kanepi teenis kokku 37 punkti, samal ajal võitis Safina 60 pallivahetust. Kanepil oli esimese servi õnnestumise protsent 40 ning Safinal 55.

«Esimene serv ei tahtnud kuidagi sisse minna. Väike närv oli ka täna sees,» rääkis eelmisel aastal Eesti parimaks naissportlaseks valitud Kanepi.

Karjääri edukaima Australian Openi mänginud Kanepi pidi kaotuse vastu võtma pärast 1 tunni ning 7 minutilist mängu.

«Kuna ma pole varem Austraalia lahtistel nii kaugele jõudnud, siis võib turniiriga kokkuvõttes rahule jääda,» tunnistas Kanepi.

Safina läheb nüüd kaheksandikfinaalis vastamisi Slovakkia valgepalluri Daniela Hantuchova ning prantslanna Alize Cornet` vahelise mängu võitjaga.

Mängu käik:

II sett:

Safina võitis 6:2.

Kanepi võitis enda pallingugeimi, Safina juhib 5:2.

Safina juhib 5:1.

Safina murrab Kanepi servigeimi ning juhib 4:1.

Safina juhib 3:1.

Kanepi võitis enda pallingugeimi, Safina juhib 2:1.

Safina juhib 2:0.

Safina murdis Kanepi servigeimi ning asus 1:0 juhtima.

I sett:

Safina võitis esimese seti 33 minutilise mängu järel 6:2.

Kanepi võitis enda servigeimi, Safina juhib 5:2.

Safina juhib 5:1.

Kanepi võitis enda pallingugeimi, Safina juhib 4:1.

Safina suurendab edu 4:0.

Safina murrab Kanepi pallingu ja suurendab edu 3:0.

Safina võidab enda pallingu ning juhib 2:0.

Safina murdis Kanepi pallingugeimi ning juhib 1:0.

Turniiril 25ndana asetatud Kanepi alistas Australian Openi esimeses ringis 6:4, 4:6, 8:6 jaapanlanna Kimiko Date Krummi ning teises 6:3, 6:1 austerlanna Patricia Mayr`i.

Profikarjääri jooksul on Kanepi ja Safina tenniseväljakul vastamisi olnud kolmel korral ning igas senises mängus on peale jäänud Safina. Viimati kohtuti sügisel Tokyo turniiri veerandfinaalis, kus Safina võitis äärmiselt tasavägise mängu 6:4, 6:7 (5), 6:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles