Kalev/Cramo sai paika teise pusletüki

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Rauno Nurger (viskel).
Rauno Nurger (viskel). Foto: Tairo Lutter

Eesti parim korvpalliklubi BC Kalev/Cramo teatas, et uuel hooajal jätkab nende ridades ka tsenter Rauno Nurger.

27-aastane ja 208 cm pikkune Nurger sai oma debüüthooajal VTB Ühisliigas 22 kohtumisega kirja keskmiselt 18,1 minutit, 7,2 punkti ja 3,7 lauapalli, tabades väljakult kahepunktiviskeid 67,4-protsendiliselt, kirjutab Cramo koduleht.

Eriti väärib Nurgeri puhul märkimist, et keskmisest paremad esitused tegi ta Vana Maailma ühe parema klubi Moskva CSKA vastu. Ajalukku minevas 107:102 võidumängus veebruari alguses viskas ta üheksa punkti, kuid sooritas just otsustavatel momentidel olulise pealtpaneku ja tabas väga tähtsaid vabaviskeid. Märtsi teisel poolel peetud kordusmängus veetis Nurger platsil oma hooaja kõrgeimad 29,1 minutit ning tõi kaheksa punkti ja kaheksa lauapalli.

Paf Eesti-Läti korvpalliliigas kogus Nurger võidukal hooajal 24 mänguga keskmiselt 18,6 minutit, 9,3 punkti ja 5,8 lauapalli. Hooaja kulminatsiooniks olnud Eesti meistrivõistlustel tõusis keskmängija roll veelgi, kui seitsme kohtumisega jäi talle kirja keskmiselt 23 minutit, 12,4 punkti ja viis lauapalli.

Keilast pärit Nurgeri jaoks oli eelmine hooaega Eestis mängida üle pikkade aastate, kui viimati kuulus ta mõne kodumaise klubi hingekirja 2012/13 hooajal, esindades Raplat. Seejärel siirdus mees keskkoolikorvpalli mängima ookeani taha Sunrise Christian Academy ridadesse. Sealt edasi ootas noormeest ees neli aastat USA ülikooliliigat NCAA, kus ta õppis ja mängis Wichita State’is.

Tugevas ülikoolis mitme hilisema NBA mängija meeskonnakaaslaseks olnud Nurger alustas profikarjääri Hispaania esiliigas, kus pallis esmalt ühe aasta Huesca meeskonnas ja seejärel esindas Breogani. Koroonaviiruse poolt katkestatud hooajal jäi LEB Goldis Nurgeri nime taha 24 kohtumist ja keskmiselt 19 minutit, 7,2 punkti ja neli lauapalli. Pärast seda tuli eestlane tagasi kodumaale, liitudes Cramoga.

Lisaks Nurgerile on teada, et järgmiseks hooajaks on Cramo hingekirjas ääremängija Tanel Kurbas. Klubi mängib taas Ühisliigas ning paneb end proovile Meistrite liiga kvalifikatsioonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles