Rovanperä: Rally Estonia on mulle kui koduralli

Christopher Krutto
Copy
Kalle Rovanperä. 
Kalle Rovanperä. Foto: MICKE FRANSSON/TT/TT NEWS AGENCY

Möödunud aastal Rally Estonial head kiirust näidanud, kuid rehvipurunemise tõttu lõpuks viiendana lõpetanud Toyota noor sõitja Kalle Rovanperä tunnistas, et tuleb tänavusele võistlusele keerulisest olukorrast.

Rovanperä viimased rallid on möödunud üle kivide ja kändude. Kui hooaja esimesed kaks etappi tõid Monte Carlost neljanda ja Arctic Rallylt teise koha, siis ülejäänud võistlustel pole tal õnnestunud probleemidevabalt lõppu jõuda.

«Pärast keerulisi rallisid oleks tore üks puhas võistlus teha. Ma ei tule küll siia kõige paremas olukorras, sest seljataga on keerulised rallid, aga proovime puhta ralli teha ja poodiumile jõuda,» avaldas 20-aastane soomlane oma eesmärgi Rally Estoniaks.

Tema sõnul on võistlus oma stiililt suhteliselt sarnane möödunud aastale, kuid pikkusega on lisandunud uusi kilomeetreid ja juurde on tulnud tehnilisemaid lõike. Eestis valitsevat palavust ta suureks murekohaks ei pea, sest kiirel rallil tuleb autosse palju värsket õhku, mis ei lase temperatuuril liiga kõrgeks kerkida.

Kuna Rovanperä elab Eestis, siis on lisaks Ott Tänakule ka temal kergelt koduralli tunne. «See ei tundu nii koduralli kui Soome, aga on tuttav ja kodule lähedal,» rääkis ralliäss.

Kuigi mainekas ralliajakirjanik David Evans peab just teda võistluse suursoosikuks, siis noormees endale liigseid pingeid peale ei pane. «Minu plaan on mitte hulluks minna, aga samas kiire olla. Tahan korraliku tulemuse teha, aga suurepäraseks tulemuseks tuleb siin kõvasti suruda,» andis Rovanperä mõista, et üheks eesmärgiks on auto finišisse tuua.

Oma mitme järjestikuse ralli kohta tunnistas noormees, et osasid asju oleks võinud teha teisiti, kuid teisi mitte. «On olnud halba õnne ja minu eksimus,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles