Venemaa sportlastele teeb Tokyogi eel häda doping, mitte koroona

Postimees Sport
Copy
Veronika Andrussenko.
Veronika Andrussenko. Foto: REUTERS FILE PHOTO

Kui mõnegi riigi sportlastel on Tokyo olümpiamängude eel probleeme positiivsete koroonaproovidega, siis venelasi (seni) koroona ei sega, aga «vana sõber» doping küll. Olümpial osalemise keelu sai kaks Venemaa ujujat.

Rahvusvaheline Ujumisliit (FINA) määras antidopingureeglite rikkumise eest ajutise võistluskeelu Veronika Andrussenkole ja Aleksandr Kudašovile. Ning taas tervitab teema minevikust, Moskva dopingulaboratooriumist saadud andmetega.

«FINA tänab WADAt (Rahvusvaheline Antidopinguagentuur – toim) jõupingutuste eest kindlustada Tokyos aus võistlus. Töötasime põhjalikult ja operatiivselt läbi info, mille saime WADA-lt. FINA seisab kindlalt puhaste sportlaste õiguste kaitsel,» teatas FINA president Husain Al-Musallam Venemaa ujujate juhtumit kommenteerides.

Venemaa ujumisliidu president Vladimir Salnikov märkis portaalile sports.ru, et uurimise all olev juhtum on pärit 2014. aastast ja seotud Moskva labori andmetega. Kokku sai WADA 298 Venemaa erinevate alade sportlaste andmed, 145 sportlase profiilis on failid aga muudetud või eemaldatud. Ning nende seas on ka Tokyo mängudele pääsme teeninud Andrussenko ja Kudašov.

Tegemist pole Venemaa koondise esimese järgu tähtedega ja suurt kaotust ujumiskoondisele nende mängudelt eemalejäämine ei tähenda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles