Ott Tänak: uued kiiruskatsed tähendavad väljakutset

Christopher Krutto
Copy
Ott Tänak (keskel).
Ott Tänak (keskel). Foto: Sille Annuk

Täna hommikul alanud Rally Estonia testikatse on sõidetud ning Hyundai piloot Ott Tänak vaatas kella peale sõidetava võistluse poole. Tema sõnul tähendavad uued kiiruskatsed parajat väljakutset.

«Praegu on suvine aeg on, veidi vihma ennustatakse. Loodetavasti sajab tänavu vähem kui mullu. Võistlustrass on heas seisukorras. Eelmisel aastal läksid olud karmiks ning kui tänavu on seis parem, on see hea.

Uued kiiruskatsed tähendavad väljakutset, neid pole Eestis varem sõidetud. Tuleb avastamist, esimesel korral on huvitav,» rääkis Tänak pressikonverentsil.

«Laupäevased uued katsed on mõnusad. Lõunas asuv lühike kiiruskatse (Vastsemõisa - C.K) on keeruline koos paljude tõusudega. Punktikatse aga valmistas pettumuse. Eestit me seal ei näe, kuigi seda katset vaatab kõige rohkem inimesi,» näitas Saaremaalt pärit ralliäss taas välja oma nördimust punktikatse kohta.

«Neid pole varem sõidetud ja seetõttu tuleb avastamist. Esimesel korral on kindlasti huvitav,» jätkas 2019. aasta maailmameister.

Tänak märkis, et tervet hooaega silmas pidades ei saa üht rallit ületähtsustada, sest punktidele sõidetakse aasta läbi: «Peame kõigil järelejäänud võistlusel hästi skoorima.»

Portugalis ja Sardiinias läks Tänakul hea tulemus purunenud vedrustuse tõttu kaduma, kuid selle pärast ta Rally Estonia eel muret ei tunne. «Need on asjad, mida ma ei saa isiklikult muuta ja ei mõtle nendele. See pole minu kätes ja minu ainus töö on autoga kiirelt sõita. Keskendun vaid sellele,» ütles ta.

Tänakult uuriti ka selle kohta, kuidas rehvid võiksid tänavu Rally Estonial käituda. Kuna esmakordselt pannakse autodele alla Pirelli jalavarjud, andis eestlasest piloot mõista, et sellele küsimusele ta vastata ei oska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles