JÄRELVAADATAV ⟩ Kolmikvõidu noppinud Šveitsi ratturid tegid ajalugu, Lõiv teises kümnes

Sport
Copy

Naiste maastikurattasõidus tegid ajalugu šveitslannad, kes noppisid esimesena rattaspordialal olümpial kolmikvõidu. Esimesena ületas finišijoone Jolanda Neff (1:15.46), talle järgnesid Sina Frei (+1.11) ja Linda Indergand (+1.19). Janika Lõiv sai oma olümpiadebüüdil 17. koha (+7.31).

Enne sõitu: 

Jaapanis ootab rattureid ees üliraske rada. Lõiv tunnistas, et ilmselt pole ta nii keerulisel trassil veel võistlema pidanudki.

«Esmapilgul ütleks, et ma pole oma elus nii tehnilisel rajal sõitnud,» ütles 31-aastane sportlane neljapäeval pressikonverentsil. «Kõige raskemaks teevad raja tõusud, mis pole ronijatüüpi, vaid väga suurt jõudu nõudvad. Pinnas on väga-väga lahtine. Et järskudest tõusudest üles jõuda, tuleb korraga hoog ja kiirus üles saada. Aga laskumisedki ei jää alla. Piltide põhjal tundus, et laskumised on isegi hullemad, aga pärast rajal kõndimist tunduvad need täiesti tehtavad.»

Kuigi Lõiv teeb olümpial debüüdi, sihib ta kõrgele. «Viis aastat tagasi ei uskunud ilmselt keegi, et siia jõuan, ja endale tundub ka natuke ulmeline. Stardis on vaid maailma parimad, seega olen juba suure töö ära teinud ja jõudnud kaugele,» arutles rattur.

«Aga unistan ja eesmärk on esikümnesse sõita. Võistluspäeval selgub, kas see õnnestub. Arvan, et vaja läheb natuke õnne ja et saaksin rajaga võimalikult hästi sõbraks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles