Ferguson ja Villas-Boas kirusid üksmeelselt kohtunikke

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Alex Ferguson (vasakul) ja Andre Villas-Boas.
Sir Alex Ferguson (vasakul) ja Andre Villas-Boas. Foto: oddslife.com

Eile Inglise liigas vihase lahingu maha pidanud Chelsea ja Manchester Unitedi peatreenerid Andre Villas-Boas ja Alex Ferguson võtsid pärast 3:3 lõppenud mängu sõna kohtunike teemal. Ferguson oli pahane, et Chelsea kaitsjale Gary Cahillile punast kaarti ei näidatud, Villas-Boas aga siunas vilemeest Howard Webbi kergekäeliselt antud penalti eest.

Ferguson oli kindel, et joonekohtunik Darren Cann oleks pidanud viga nägema, kui Cahill 10. minutil Danny Welbecki vastu jõuliselt mängis. Šotlane leidis koguni, et Cann annab küll hea meelega karistuslöögi Unitedi vastu, ent mitte nende kasuks.

«Nad oleksid pidanud avapoolajal kümnekesi jääma,» sõnas Ferguson. «Seesama joonekohtunik nägi eelmisel aastal Liverpooli mängus 35 meetri kauguselt, et oli penalti – kuidas on siis võimalik, et ta nüüd mitte midagi ei näe?»

Ferguson ei soovinud süüdistada väljakukohtunikku Howard Webbi, vaid jätkas tiraadi Canni aadressil. «Webb ei ole süüdi. Selles olukorras pidanuks joonekohtunik teda aitama, kuid ei aidanud. See mees on Old Traffordil alati valmis penalti märgiks lipuga vehkima, aga seekord ei teinud ta midagi.»

Penaltid mängus siiski nägemata ei jäänud, sest Webb andis neid Unitedi kasuks koguni kaks. Kui Ferguson leidis, et mõlemad olid igati õigustatud, siis Chelsea juhendaja Andre Villas-Boas ei tahtnud sellega kuidagi nõusse jääda.

«Esimese penalti koht pole mul midagi öelda, see oli õige otsus. Aga teine oli küll väga-väga kahtlane,» sõnas Villas-Boas. «Ma ei ole kindel, kas Webb oli ikka õige nurga all, et olukorda hinnata. Danny Welbecki jalg tabas Branislav Ivanovici oma, mitte vastupidi. Võib-olla Webb üritas esimesel poolajal tehtut tasakaalustada, aga igatahes oli see vale otsus.»

Ka Villas-Boas andis mõista, et kohtunike üldine tase jätab soovida. «Tippmängudes loodaks näha ka tippkohtunikke, aga meil ei ole seda õnne olnud. Old Traffordil löödi meile kaks väravat suluseisust ja nüüd tehti jälle kahtlaseid otsuseid, mis muutsid mängu saatust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles