LAUPÄEV RALLY ESTONIAL ⟩ Rovanperä jäi rünnakuga rahule, Breen kurtis vähese kogemuse üle, Ogier jäi kidakeelseks

Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Eero Vabamägi

Rally Estonia pikim võistluspäev oli WRC-sõitjate jaoks võrdlemisi sündmustevaene. Terve päeva jooksul esikümnes positsioonid ei muutunudki. 19-aastane Kalle Rovanperä on jätkuvalt esikohal ning teda lahutab esimesest MM-etapivõidust 52 katsekilomeetrit. Postimees vahendab laupäevaste katsete järel esiviisikusse kuuluvate rallisõitjate muljeid.

1. koht Kalle Rovanperä (2:17.46,8): « Väga hea päev oli, eile olid vahed väikesed, täna tegime need palju suuremaks. Vahet on keeruline hoida, aga homme peaks lihtsam olema,» ütles Rovanperä päeva viimase kiiruskatse lõpus. Laupäeval pani ta oma edule aluse avakatsega, kus oli lähimast konkurendist Craig Breenist 14,3 sekundit kiirem. «Kindlasti valmistusin selleks katseks palju. Teadsin, et seal saab suure vahe teha ja pingutasime kõvasti.»

Craig Breen Rally Estonial.
Craig Breen Rally Estonial. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

2. koht Craig Breen (+50,7 sek): «Peame tänase päevaga rahul olema. Teadsime juba hommikul et saab raske olema,» ütles Breen, kes enne praegust rallit sai WRC-autoga MM-rallil startida eelmise aasta septembris toimunud Rally Estonial. «Läheb veel aega, et ennast autos mugavalt tunda. Tundub natuke võõras, üks-kaks protsenti on enesekindlusest nende teede jaoks puudu, ajakaotus toimub kiiretel teedel ruttu. On raske sõita kuttide vastu, kes sõidavad MM-sarjas regulaarselt.»

3. koht Thierry Neuville (+1.20,9): «Täna tuli kiirelt sõita, rajal oli palju rööpaid, kartsin rehvipurunemisi. Rehvivalikuga jäin rahule, auto töötas hästi ja oma rütmis sõites sain Sebastienilt eest ära.»

Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Jarek Jõepera/Rally Estonia

4. koht Sebastien Ogier (+1.38,8): «Ei olnud parim päev. Võitleme MM-tiitli eest Evansiga. Plaan oli teda seljataga hoida, saime hakkama,» ütles Ogier, kellelt küsiti ka Hyundai taktikamängu kohta, kus Ott Tänak kogus trahvisekundeid, et anda paremad sõidutingimused oma tiimikaaslastele. Prantslane otsustas, et sel teemal ta rohkem sõna ei võta ja keeldus kommentaaridest.

5. koht Elfyn Evans (+2.02,2): «Tänane päev oli raske, rööpad olid teedel teisel läbimisel ekstreemsed, kuid seda oli ka oodata. Raske oli. Plaan oli proovida päev puhtalt läbi tulla, nüüd sihime pühapäevaselt punktikatselt punkte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles