Tšehhi vutitreener: Venemaa mängis EMil eelajaloolist jalgpalli (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Artjom Dzjuba.
Artjom Dzjuba. Foto: Stuart Franklin/Reuters/Scanpix

Tšehhi jalgpallitreenerite liidu president Werner Lichka kritiseeris teravalt Venemaa koondise esitusi jalgpalli EM-finaalturniiril.

Venemaa jäi oma alagrupis viimaseks, teenides ainsa võidu Soome üle. Kehvad esitused said saatuslikuks ka peatreenerile Stanislav Tšertšesovile, kellega alaliit koostöö lõpetas.

«Ilma jalgpalli alustõdesid tundmata on võimatu edukas olla. Pean silmas oskust alustada oma väljakupoolelt rünnakut, kui oled surve all. Kui sa seda ei suuda, siis pole mõtet üldse sellisele turniirile minna. Olulised on ka üleminekud, nii rünnakult kaitsesse kui ka vastupidi,» rääkis Lichka väljaandele iSport.cz.

«Kes neid põhitõdesid täita ei suutnud ning näitasid EMil eelajaloolist mängu? Türgi ja Venemaa. Viimane üllatas mind enim, sest eelmine MM andis põhjust arvata, et nende jalgpall on tõusu teel. Neil on kindlasti rohkem potentsiaali, kui nad näitasid. Mõistan, miks Põhja-Makedoonia ei mängi kõrgelt, aga mis Venemaad takistas? Pealegi käitusid Venemaa mängijad kohtumises Taaniga häbiväärselt,» lausus Lichka.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles