Verstappen: Hamiltoni juubeldamine oli ebasportlik, eriti arvestades, et viibisin pärast tema eksimust haiglas (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Hetk enne Lewis Hamitoni ja Max Verstappeni kokkupõrget.
Hetk enne Lewis Hamitoni ja Max Verstappeni kokkupõrget. Foto: Phil Duncan via www.imago-images.de/SCANPIX

Kuninglikus vormelisarjas nähti möödunud nädalavahetusel taas üht väga karmi avariid, kuid vähemalt õnnetuses kannatanud Max Verstappeni tervisega on kõik hästi. Samas ei ole ta kaugeltki rahul kokkupõrke põhjustanud Lewis Hamiltonile määratud karistusega ja valitseva maailmameistri käitumisega.

MM-sarja üldliider Verstappen pidi Suurbritannia GP katkestama juba avaringil, kui ühes parem kurvis Hamilton suurel kiirusel hollandlasele paremale tagumisse rehvi sõitis. Verstappen lendas meeletul kiirusel turvavalli, kuid pääses õnneks suuremate vigastusteta.

Veidi pärast võistlust jagas Verstappen ka kommentaare sotsiaalmeedias. «Esiteks ma olen õnnelik, et minuga kõik korras on. Minu kehale mõjus ühtäkki 51G jõud, kuid tunnen end juba vaikselt paremini,» rõõmustas Verstappen fänne.

Samas liikus ta kohe jutuga ka Hamiltoni juurde, kes teenis kohtunikelt Verstappeni arvates naeruväärselt leebe karistuse. «Selline karistus (10-sekundiline ajakaristus) ei aidanud meid sugugi mitte. Samuti ei arva ma, et selline karistus on kohane nõnda ohtliku liigutusega ringrajal.»

Verstappeni pahameelest võib aru saada. Tuli tal ju katkestada ja samal ajal noppis Hamilton veel kodukamaral võidu. Pärast rasket võitlust tähistas britt oma triumfi täiel rinnal.

«Selliselt võitu tähistada, kui mina haiglas viibin, on lihtsalt ebasportlik ja lugupidamatu. Samas läheb elu mõistagi edasi,» lõpetas Verstappen.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles