VIDEOD ⟩ Saaremaa Enduro GP-l osalenud sportlased tekitasid liikluskaose (2)

Postimees Sport
Copy
Enduro MM-etapp Saaremaal. Pilt on illustratiivne.
Enduro MM-etapp Saaremaal. Pilt on illustratiivne. Foto: Helen Urbanik

Möödunud nädalavahetusel toimus lisaks Rally Estoniale ka teine mootorispordi suursündmus Eestis. Selleks oli Saaremaal sõidetud Enduro GP Eesti MM-etapp, mida jääb varjutama mitu ebameeldivat vahejuhtumit tavaliiklusest.

Postimehele saadetud lugeja videotelt võib näha, kuidas Enduro GP-l osalenud võistlejad teevad möödasõite linnaliikluses. Sellega panevad nad ohtu nii enda kui ka kaasliiklejad ja tekitavad põhjendamatult keerulisi olukordi.

Teise näitena võib tuua situatsiooni, kus näiteks ei arvestata manöövreid sooritavate sõidukitega ning neist möödutakse mõtlematutes olukordades. Samuti sõidetakse maanteel ainult tagarattal, mis annab kindlasti adrenaliini, kuid pole mõistlik käitumine tavaliikluses.

Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar vastas Postimehele, et korrakaitsjad said ümbruskonnas elavatelt inimestelt palju teavitusi ning nendega ka tegeleti. Samuti võeti ühendust korraldajatega.

«Seoses möödunud nädalavahetusel toimunud mootorrataste maailmameistrivõistluste enduro etapiga Saaremaal sai politsei mitmeid teateid ümbruskonnas elavatelt inimestelt, keda häiris nii vali müra kui ka liiklusrikkumised. Kolme võistleja suhtes alustasime väärteomenetlust,» ütles kohalik politseijuht Antsaar. 

Ühel korral tuvastati mootorrattajuhil alkoholi tarvitamise tunnused ning kahel korral tuvastati linnas piirkiiruse ületamine.

«Lisaks juhtus eile Kuressaare ringteel Pähklimetsa ristmikul liiklusõnnetus, kus sõiduautot Toyota juhtinud 21-aastane naine sõitis ette peateel liikunud mootorratturile, kes oli samuti võistlusel osaleja. 37-aastane mootorrattur sai kokkupõrkes vigastada ja viidi Kuressaare haiglasse. Õnneks olid mehe vigastused kerged tänu väga korrektsele turvavarustusele,» kommenteeris Antsaar.

Ta lisas, et politsei võttis korduvalt ühendust ürituse korraldajatega ning palus neil osalejatele üle korrata, kuidas avatud liiklusega teedel turvaliselt liigelda.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles