Tokyo olümpiamängud said oma avapaugu kõmulises Fukushimas

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Austraalia ja Jaapani pehmepallikoondised.
Austraalia ja Jaapani pehmepallikoondised. Foto: Jiji Press/EPA/Scanpix

Kuigi Tokyo olümpia pidulik avatseremoonia leiab Eesti aja järgi aset alles reedel kell kaks pärastlõunal, on järjekorras 32. suveolümpiamängud juba alanud. Sest enne olümpiatule süütamist pandi pall mängu naiste pesapallis ehk pehmepallis (inglise keeles softball). 

Tänavuse olümpia reaalse avapaugu eest hoolitsesid Austraalia ja Jaapani koondised, kes läksid vastamisi Fukushima Azuma pesapallistaadionil. Tegemist on siis sama paigaga, mida kümme aastat tagasi tabas tugev maavärin ning sellega kaasnenud hiidlaine, mis lõi töökorrast sealse Daiichi tuumajaama. Tsunamist põhjustatud katastroof nõudis toona ligemale 20 000 inimese elu. 

Lisaks eelpool kirjeldatud Austraalia–Jaapan mängule, mis lõppes võõrustajate 8:1 võiduga, toimusid kolmapäeval Fukushimas ka Itaalia–USA ja Mehhiko–Kanada duellid. Esimene neist lõppes ameeriklaste 2:0 võiduga, teine kohtumine on veel käimas.

Lisaks pehmepallile tehakse täna Tokyos algust ka naiste jalgpalliturniiriga. Sellele võistlusele annavad sümboolse avapaugu Suurbritannia ja Tšiili, kes lähevad vastamisi Sapporos. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles