Ralliajakirjanik: Tänak tahtis ehk liiga palju, aga kas teda saab selle eest süüdistada?

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak Rally Estonial.
Ott Tänak Rally Estonial. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Nagu juba tavaks saanud, hindavad tunnustatud ralliportaali DirtFish ajakirjanikud pärast iga WRC-etappi sõitjaid nende esituste põhjal. Rally Estonial säras kõige eredamalt võidumees Kalle Rovanperä, kes teenis Colin Clarkilt ka maksimaalsed kümme silma. Reedel katkestanud, ent hiljem superrally süsteemis jätkanud Ott Tänaku nime taha kirjutas põrinažurnalist aga nelja. 

«Võib-olla olin ma veidi õel, kui jagasin Tänakule Keenias punkte (Clark pani eestlasele hindeks 6/10 - toim.), kuid teisest küljest olen ma ehk sel korral natukene heldem,» alustas ta oma põhjenduskäiku. 

«Selle nädalavahetuse eel olid eestlase osas väga suured ootused ning Hyundai tiimipealikul Andrea Adamol oli täielik õigus oodata seda, et Tänak teeb imelise esituse, mis nende niigi hüpliku hooaja uuesti käima aitaks.

Rehvipurunemisi ikka juhtub ning tegelikult tuleb Tänakut kiita tema julguse ja oskuste eest kolmandal kiiruskatsel, kus säärane rehvipurunemine maksnuks rohelisemale sõitjale kõvasti rohkem sekundeid. Ta pääses sellest tänu oma imelisele sõiduoskusele ja sihikindlusele.

Kuid järgmine katse, kui sul polnud enam ühegi varurehvi, oli katse, mis tulnuks sõita rahulikult ja järelemõeldes. Kuid Tänak lasi selle võimaluse käest kui ta rajalt välja sõitis ning kaks rehvi lõhkus, mis sundisid teda katkestama. Võib-olla ta tahtis lihtsalt liiga palju, aga kas teda saab selle eest süüdistada?» 

Colin Clarki hinded:

Toyota sõitjad

Kalle Rovanperä (1. koht) 10/10

Sebastien Ogier (4. koht) 7/10

Elfyn Evans (5. koht) 6/10

Takamoto Katsuta (katkestas) 8/10

Hyundai sõitjad

Craig Breen (2. koht) 9/10

Thierry Neuville (3. koht) 7/10

Ott Tänak (31. koht) 4/10

Pierre-Louis Louber (7. koht) 7/10

M-Spordi sõitjad

Gus Greensmith (32. koht) 7/10

Teemu Suninen (6. koht) 3/10

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles