PM TOKYOS ⟩ Taimsoo: sõudjatel on firmamärk, et võistlus algab halvasti, pärast läheb paremaks

Marko Kaljuveer
, Olümpiaprogrammi juht
Copy

Reedel tegi Tokyo olümpial oma avastardi Eesti sõudjate paarisaeruline neljapaat, eelsõidud jäädi kolmandaks. Edasipääsu A-finaali sellega ei tagatud, mis kvarteti ei rõõmustanud, kuid neljapaadi esisõudja Kaspar Taimsoo ei näinud ka muretsemiseks suurt põhjust.

Eesti sõudenelik koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Jüri-Mikk Udam kaotas eelsõidus 7,87 sekundiga Poolale ja 7,84 sekundiga Itaaliale. «Sõit oli väga raske. Oli ilmselge, et see palavus oli meile andnud korraliku kondi hambusse, mida pureda. Iga päev tegime kaks trenni, see on olnud natuke liiast,» ütles Taimsoo intervjuus Kanal 2-le.

«Teistpidi, meestele otsa vaadates keegi lapiti ei olnud. Eluvaim oli sees, väsinud, aga see polnud veel maksimaalne pingutus,» kirjeldas Taimsoo võistlusjärgselt oma paatkonna tundeid.

«Meeskondliku poolelt pealt, kolm neljandiku oli ilus, lõpuosas polnud aga kellelgi jõudu taha panna, pidime leppima kolmanda kohaga,» kirjeldas Taimsoo sõitu.

Tuuleolud on olümpiakanalis keerulised, aga Taimsoo sõnul olusid arvestades mitte midagi erilist. «Keerulised, aga mitte midagi, mis oleks meile liialt peavalu valmistanud. Paat liikus vahepeal paremale-vasakule. Seal 500-700 meetri peal on sild, kus on keerised ja turbulents, tekivad tuulepuhanguid. Midagi liiga hullu polnud, saime hakkama.»

Algus oli eestlastel korralikult, kuid juba esimeses vaheajapunktis oli näha, et Poola ja Itaalia liikusid vaikselt eest ära. «Start oli viisakas. Kõik sujus, ma ütlesin ka võistlusjärgsel koosolekul, mis pidasime, et kõik oli okei, aga kui pidi viimasel 600m jõud taha panna, kiirus taha panna, siis oli suss väljas,» rääkis Taimsoo.

Paarisaeruline neljapaat eelsõidus.
Paarisaeruline neljapaat eelsõidus. Foto: Tairo Lutter

Millal paatkond taipas, et kahe esimese hulka neil eelsõidus asja pole? «Piinlik öelda, aga küllaltki vara. Kui 800 oli veel sõita, siis Tõnu ütles, et tõmbame erksamalt. Nägin kiiruse pealt, et proovisin tõmmata, teised ka, aga kiirust saime juurde üks sekund 500m kohta, suht olematu. Saime aru et purakat pole võtta,» selgitas Taimsoo.

Pühapäevase vahesõidu osas on paatkond meelestatud positiivselt. Edasipääsuks tuleb tulla kahe parema sekka. «Halb oleks siis, kui kõik tüübid oleks lapiti ja surnud. Teeme ühe mahasõidu ergomeetri peal, päikese kätte küpsetama ei lähe. Julgen öelda, et kõik on okei, eks pühapäeval ole näha.»

Taimsoo aga ei näe põhjust pettunud olla ning leidis, et sõudjatel ongi suurvõistlustel kujunenud tavaks, et algul ei saada käima, pärast pidama. «Pettumus oli ikka suur, ettevalmistav faas oli pikk, kaks kuud ei võistelnud. Tokyo oli meie siht. Teisalt, Eesti sõudekoondisel on pahatihti firmamärk, et võistlus algab väga halvasti, pärast läheb paremaks,» ütles ta optimistlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles