VIDEO ⟩ Jala sirgeks lasknud Bayerni ründaja käkkis ära sajaprotsendilise väravavõimaluse

Postimees Sport
Copy
Joshua Zirkzee.
Joshua Zirkzee. Foto: Mladen Lackovic via www.imago-images.de/Scanpix

Müncheni Bayerni hingekirja kuuluv Joshua Zirkzee pole just nimi, mida iga jalgpallifänn teaks. Ent laupäeval sai hollandlane kordades kuulsamaks, kui ta enne oli. 

Nimelt õnnestus 20-aastasel Hollandi noortekoondislasel sõprusmängus Amsterdami Ajaxi vastu ära käkerdada sajaprotsendiline väravavõimalus. Zirkzee pääses tänu Jurrien Timberi prohmakale silmitsi Ajaxi puurivahi Remko Pasveeriga, kellest ründaja hõlpsa vaevaga aga mööda mängis.

Seejärel ei jäänud hollandlasel muud üle, kui lihtsalt nahkkera võrku lükata, kuid noor edurivimees otsustas hoopis jala sirgeks lükata ning niisama palliga üle joone vantsida. See võimaldas aga Timberi tagalapartneril Perr Schuursil paar kiiremat sammu teha ning meeter enne väravajoont pall üle otsajoone virutada.

Nõnda jäigi Zirkzee pika ninaga. Liigset lohutust ei paku talle ilmselt ka asjaolu, et intsidendi video elab internetiavarustes juba oma elu. Kõnealune sõpruskohtumine Bayerni ja Ajaxi vahel lõppes muidu 2:2 viigiga.

Tõsisemate (Saksa ja Itaalia) vutifännide jaoks on Zirzkee nimi mõistagi juba teada. 20-aastane ründaja jõudis kodumaal läbi käia neli erinevat jalgpalliakadeemiat, enne kui 2017. aastal Müncheni Bayern ta üles korjas. Kaks aastat tagasi tegi ta esindusmeeskonna eest juba ka enda debüüdi ning kahe hooajaga on ta klubi eest kirja saanud 16 kohtumist ja löönud ka 4 väravat.

Eelmise hooaja teise poole veetis hollandlane laenul aga Parma meeskonnas: Serie A-s jäi ta saldoks neli mängu ja null väravat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles