PM TOKYOS ⟩ Argentina peatreener: Doncic on kahtluseta maailma parim korvpallur – meil polnud variantigi (1)

Jarmo Jagomägi, Tokyo
Copy
Sergio Hernandez.
Sergio Hernandez. Foto: ARIS MESSINIS/AFP/Scanpix

Tokyo olümpia korvpalliturniiri avamängus Sloveeniale alla jäänud Argentina koondise peatreener Sergio Hernandez tunnistas, et Luka Doncic oli neile liiast.

22-aastane sloveen põrutas 31 minutiga 48 punkti ja lammutas esimestest minutitest vastase kaitse tükkideks. Hernandez nuputas ja katsetas, kuid miski ei toiminud. 

«Väga raske on analüüsida mängu, kus üks mängija kogu platsi valitseb. Proovisime kõike, mis oli vähegi meie võimuses. See võib kõlada vabandusena, aga me ei suutnud nii domineeriva mehe vastu midagi korda saata,» tõdes pealik pressikonverentsil. 

«Ütlesin juba kaks aastat tagasi, et Doncic on maailma parim mängija, isegi NBA kontekstis. Kui varem võis mul olla peas mõningaid kahtlusi siis enam mitte: ta on maailma parim korvpallur.»

Hernandezi plaan oli Doncic väljakul võimalikult kaugele suruda, et ta ei leiaks head kontakti tiimikaaslastega. Kogu kupatus jooksis aga varakult rappa: noormees põrutas esimese viie minutiga 15 punkti! 

«Ta sai kiiresti meie strateegiast aru. Tema 15 punkti hävitasid meid. Tahtsime küll rahu säilitada, kuid pidime oma plaani muutma. Üritasime küll veelgi auru juurde panna, aga Doncicit see ei pidurdanud.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles