GALERII ⟩ Peatreener Énard: Eesti pole EMil küll favoriit, kuid tahan, et oleksime üllatajad

Karl Juhkami
, reporter
Copy

Täna kogunes pärast puhkust taas võrkpalli Eesti rahvusmeeskond, et alustada viimast ettevalmistuslaagrit septembris toimuvaks koduseks Euroopa meistrivõistluste finaalturniiriks. Tallinnas toimuvas laagris treenib 17 mängijat, EM-finaalturniirile pääseb mängima 14 meest. Valiku langetab peatreener Cédric Énard veidi enne finaalturniiri.

Taas on koondises tagasi kogenud libero Rait Rikberg, kes käis pärast klubihooaja lõppu mõlema põlvega operatsioonil ning on nüüd taas valmis meeskonda aitama. Rivis on tagasi ka suve esimese poole vigastuste tõttu vahele jätnud koondise liidrid Robert Täht ja Kert Toobal.

Peatreener Cédric Énard rääkis, kuidas sündis valik mängijatest, kellega alustati ettevalmistust koduseks EM-finaalturniiriks. «Ma ei tahtnud mängijate ringi väga suureks ajada, ent soovisin siiski paremat ülevaadet mõnede meeste seisust, keda ma seni palju näinud pole. Seetõttu alustasime 17 mehega. Kert on tagasi, sest ta on Kert. Tal olid Kuldliiga ajal vigastusemured ja loodetavasti on need nüüd möödanik. Rait on samuti taas meeskonnas, temaga pole mina koondises kunagi töötanud ja tahtsin temast ülevaate saada. Raidu kogemused võivad meile palju kasuks tulla, tahan näha, millises seisus ta ka füüsiliselt on,» rääkis juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles