PM TOKYOS ⟩ Olümpial ebaõnnestud Eesti sportlane pressialasse ei ilmunud. Treener: oli väga raske päev (2)

Jarmo Jagomägi, Tokyo
Copy
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: Tairo Lutter

Triatleet Kaidi Kivioja sai Tokyo olümpial kaasa teha veidi üle poole võistlusest, kuniks ta rattarajal liidritelt ringi sisse sai ja teelt maha võeti. Nigela võistluse põhjus jäi saladuseks, sest 28-aastane sportlane pärast võistlust intervjuualasse ei ilmunudki.

Täiendatud kell 11.06: Rajalt maha võetud Kivioja ei ilmunud pärast võistlust kohustuslikku intervjuutsooni arusaamatuse tõttu.

Võistluse eel teatas Kivioja, et kui avaala, ujumine õnnestub, võib välja tulla hea võistlus. Paraku andis eestlanna kohe palju ära, ta kaotas liidritele üle 3 minuti ja tuli veest välja eelviimasel, 52. kohal. 

Rattarajale läks Kivioja üksinda, kuid püüdis õige pea ühe konkurendi kinni. Kaheksast viie kilomeetri pikkusest ringist jõudis ta aga läbida viis, kuniks kiiremad järele jõudsid.

Eesti ajakirjanikud ootasid meediaalas triatleeti umbes poolteist tundi, kuid Kivioja ei soovinud halvale enesetundele viidates kommentaare jagada. Lühiintervjuu andis tema treener Paulo Sousa, kes polnud aga hoolealusega tunnike pärast võistlust veel kohtunud.

«Oli väga raske päev. Kõigi, ka Kaidi jaoks,» ütles Sousa. «Olen temaga nüüd neli aastat koostööd teinud. Näen arengut, aga teatud vahed on endiselt sees, eriti ujumises. Juhendan mitmeid tugevaid sportlasi - Kaidi on nendega samal tasemel rattasõidus ja jooksus, aga ujumine jätab soovida. Seda näitasid ka tänased suured vahed.»

Ta lisas: «Näeme vaeva, et konkurentidele lähemale jõuda. Ettevalmistus läks tegelikult hästi. Aga kõik ootasid väga palavat ja niisket ilma, olime selleks valmis. Sportlased valmistusid umbes 40 tundi kuumakambris. Ent saime hoopis tänase keerulise ilma.»

Tõsi, kui kõigil eelnevatel päevadel on Tokyos lõõmanud päike temperatuur ületab 30 soojakraadi piiri, siis täna sadas vihma. Ilm oli üsna jahe ja tuuline. 

Sousa sõnutsi hakkab Kivioja nüüd valmistuma septembri lõpus Valenciast toimuvaks EMiks.

Raske võistluse võitis Flora Duffy, kes tõi Bermudale ajaloo esimese suveolümpia kulla ja kokku teise medali. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles