Kuuba ammutas olümpiaturniirist motivatsiooni tulevikuks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristin Kuuba.
Kristin Kuuba. Foto: Tairo Lutter

Kristin Kuuba olümpia lõppes alagrupiturniiriga, sest otsustavas mängus tailanna Busanan Ongbamrungphani vastu olid eestlanna kaotusnumbrid 16:21 ja 12:21. Kuigi olümpiaturniir lõppes ainult kahe mänguga, vaatab eestlanna juba lootusrikkalt tulevikku.

Kui avamänguga, milles Kuuba alistas peruulanna Daniela Maciase, ei jäänud Eesti esireket sugugi rahule, siis eile oli vastane temast lihtsalt taseme poolest parem. Mängutempo oli hoopis kiirem ning sellises situatsioonis kipuvad vead sisse tulema. Tänavu on Kuuba mitmes mängus suutnud tippudega sammu pidada, kuid olümpiamängudel kahjuks nõnda ei läinud.

«Tase oli hoopis teine võrreldes avamänguga. Mängisin kindlasti paremini kui esimeses mängus. Tunnen, et minu mängus on elemente, mis paremaks läinud, kuid leidub veel palju, mida arendada ja Aasia mängijatele tasemelt järele jõuda,» sõnas Kuuba pärast kohtumist.

Olümpiadebüüdil jääb Kuubal nõnda kirja üks võit ja kaotus. Sellega võib kindlasti rahule jääda, sest alagrupist edasipääs vajanuks selgelt eneseületust. «Kokkuvõttes võin endale hindeks panna kolm pluss või neli miinus. Võitsin mängu, kus olin favoriit, ja näitasin, et suudan peavalu valmistada ka maailma 13. reketile. Tal väga kerge ei olnud, pidi pingutama,» tõdes Kuuba.

Eesti esireket on tuleviku suhtes lootusrikas. Pariisi olümpiamängudeni on jäänud ainult kolm aastat ning motivatsioon pole kuskile kadunud. «Väga hea, et ainult kolm aastat on olümpiamängudeni. Kõvasti tööd ja vaeva näha ning seal ma juba selliseid matše võidan,» lõpetas ta.

Kokku osales Tokyo olümpiamängude sulgpalli naisüksikmängus 39 sportlast ning Kuuba lõpptulemus selgub täna. Praeguseks on kindel, et ühe matšivõiduga edestab ta kindlasti 13 naist. Tema koht jääb seega vahemikku 15.–26. Samas on kindel, et viis aastat tagasi Rio olümpiamängudel mänginud Kati Tolmoffi 14. koht jääb endiselt Eesti koondise parimaks saavutuseks sulgpalli olümpiaturniiril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles