Allar Raja: medalistidele on raske õnne soovida, sest soovinuks ise poodiumil olla (1)

Marko Kaljuveer
, Olümpiaprogrammi juht
Copy

Aastaid Eesti paarisaerulisse neljapaati kuulunud Allar Raja jättis sarnaselt kaaslastega kõik olümpiaveele.

«Ma arvan, et kogu sõit oli korralik. Pidasime plaanist kinni, meil oli hea rütm, aga konkurendid olid lihtsalt tugevamad. Meile need väga kiired sõidud enamasti ei sobi. Kivi on nüüd südamelt, sest midagi sisse ei jäänud,» sõnas Raja vahetult pärast sõitu.

Sõit oli olümpiafinaalis tõeliselt kiire, sest olümpiakulla noppinud Hollandi paatkond sõitis välja maailmarekordi. Samas ei jäänud Eesti neist väga kaugele. «Medalistidele on küll raske õnne soovida, sest soovinuks ise poodiumil olla, ent kõik, mis sees oli, jäi rajale. Rääkisime ka pärast võistlust, kas läksime millegagi alt, aga leidsime, et mitte. Meie teekond oli nõnda keeruline siia ja teised said keskenduda ainult sellele sõidule,» jätkas Raja.

Siiski ei tasu vähendada eestlaste saavutust. Kuigi medal jäi seekord võitmata, siis koht finaalis väärib samuti tunnustust. Sellega nõustus ka Raja. «See on suur sõna muidugi. See tunnustus on väga tuntav,» kostis Raja, kes tuleviku suunas siiski veel vaadata ei soovi. «Loodan, et sõudekoondisel on piisavalt mehi, kellega Pariisi minna. Meil peavad tulema peale uued sangarid.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles