Hollandi rattur tegi temposõidus vigade paranduse ja krooniti nüüd reaalselt olümpiavõitjaks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Annemiek van Vleuten.
Annemiek van Vleuten. Foto: He Changshan/SCANPIX

Hollandlanna Annemiek van Vleuten võitis Tokyo olümpiamängudelt teise medali ning nüüd lõpuks ka kuldse. Kui grupisõidus tegi ta vale arvestuse ja pidi olümpiavõidu pähe tähistama hõbemedalit, siis temposõidus pani ta konkurendid korralikult paika.

Van Vleuten läbis temposõidu 22,1 km raja läbi ajaga 30.13,49. Sellega edestas ta Šveitsi ratturit Marlene Reusseri 56,47 sekundiga. Van Vleuteni kaasmaalanna Anna van der Breggen tõi Hollandile temposõidust ka veel pronksmedali.

See sõit oli olümpiavõitjale ikka korralik palsam grupisõidu hõbemedali eest, kuna seal arvas hollandlanna, et võitis hoopis kuldmedali. 

Kui 28-aastane Van Vleuten üle finišijoone jõudis, tundis ta end olümpiavõitjana. Mingil põhjusel polnud ta kursis, et enam kui minut varem oli päriselt olümpiavõitjana finišeerinud 30-aastane austerlanna Anna Kiesenhofer.

«Ma tõesti ei teadnud. Tuleb välja, et sain asjadest valesti aru,» sõnas hollandlanna. «Mind valdavad segased tunded. Olen siiski olümpiamedali üle õnnelik, sest see oli auhinnakapist veel puudu.»

Loe pikemalt vahejuhtumist siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles