Venelasele kulla kaotanud ameeriklane tõmbas käima järjekordse dopingusae (8)

Christopher Krutto
Copy
Ryan Murphy (vasakul) koos Jevgeni Rõbloviga.
Ryan Murphy (vasakul) koos Jevgeni Rõbloviga. Foto: David G. Mcintyre/Scanpix

Meeste 200 m seliliujumise finaalis teiseks jäänud ameeriklane Ryan Murphy avaldas kahtlust selle üle, kas esikohale tulnud venelane Jevgeni Rõlov on puhas sportlane.

Murphy võitis Rio olümpial nii 100 kui ka 200 meetri seliliujumise kullad, kuid Tokyos pidi ta tunnistama mõlemal alal Rõlovi paremust. Pettunud ameeriklane avaldas konkurendi osas kahtlusi.

«Mul on 15 mõtet ja 13 tooksid mulle suure jama kaela,» vastas Murphy, kui talt küsiti, kas ta muretseb dopingu pärast. «See on nagu on. Ma proovin mitte sellele mõelda, aga see on väga suur vaimne koormus terve aasta jooksul, kui mõtlen, et pean ujuma võistlustel, mis ei ole puhtad,» vahendas kolmekordse olümpiavõitja sõnu Reuters.

Hiljem peetud pressikonverentsil sõnas Murphy, et tema kommentaar ei olnud suunatud Rõlovi vastu ja ta õnnitles konkurenti kulla puhul. Venelane ise oli aga Murphy kommentaaridest üllatunud.

«Ma teen alati dopinguteste. Ma ei suudaks endale andestada, kui midagi võtaksin. Ma ei tea, kuidas sellele reageerida. Mind ei ole milleski varem süüdistatud,» sõnas Rõlov.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles