GALERII ⟩ Paide ja Flora võitlesid, ent ei skoorinud

Toimetas Karl Juhkami
Copy

Eesti jalgpalli kõrgliigas pidasid Paide Linnameeskond ja Tallinna Flora maha kõva, ent väravateta lahingu.

Kuna väravaid Kesk-Eestis ei löödud, oli see vesi hoopiski liider FCI Levadia jaoks, kes säilitas nõnda kolmepunktilise edu Flora ees. Kahele pealinnaklubile järgnebki Paide, kolmas Maarjamaa suur ehk Nõmme Kalju jääb nimetatud triost maha juba tükk-tükk maad.

0:0 viik tähendab ühtlasi seda, et Flora pole Paide vastu kaotusekibedust tundnud preguseks juba 23 järjestikuses kohtumises. Kesk-Eesti klubi viimane triumf rohevalgete üle pärineb 2015. aasta novembrist, kui Ats Sillaste ja Lauri Varendi tabamused tõid neile 2:1 võidu. Toona oli Paide näol aga tegemist veel selge keskmiku, mitte medalite peale mängiva satsiga. 

Viimase kahe hooaja jooksul, mil Paide tõeliselt püünele tõusnud, on Flora ja Paide kaalukausid (5-2-0) pealinlaste kasuks. Märkimisväärne on siiski, et viigisadamasse on suubunud just kaks viimast omavahelist kohtumist.

Paide eest täna täismängu kirja saanud Ragnar Klavan nentis Soccernet.ee otseülekandes, et viik oli sel korral õiglane tulemus. «Paidekana ütleks, et oleks tahtnud võita. Meil oli võimalusi, aga neid oli ka Floral. Aga oleme rahul,» sõnas juuli alguses kodumaale naasnud tagalamees. «Mänguliselt oli okei: mõlemale meeskonnale oli tugev andmine kuni lõpuni välja. Mõlemad meeskonnad võidavad sellest, pealtvaatajad võidavad. Muidugi tahtnuks kolme punkti, et tabeliseis läinuks paremaks, aga oleme ka ühega rahul.»

Tänases esimeses kohtumises teenis punktilisa Viljandi Tulevik, kes oli koduväljakul 5:3 üle Tartu Tammekast. Võõrustajate leeris sai kübaratrikiga hakkama Kaimar Saag, ühe tabamuse lisasid omalt poolt usbekk Abubakir Muidinov ja kamerunlane Arc-En-Ciel Mintogo Mpal. Tartlaste tabamused kanti Andre Paju, Kevin Mätase ja Marko Lipu nimele.

Premium liiga tabeliseis.
Premium liiga tabeliseis. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles