Järgmisel MM-etapil osaleb erakordselt palju sõitjaid, Katsuta tuleb starti uue paarimehega

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rally Estonial kihutas Takamoto Katsuta veel Daniel Barrittiga. Belgias on jaapanlasel aga uus paarimees.
Rally Estonial kihutas Takamoto Katsuta veel Daniel Barrittiga. Belgias on jaapanlasel aga uus paarimees. Foto: Margus Ansu

Kahe nädala pärast toimuvale Belgia MM-rallile on ennast üles andnud 108 ekipaaži, mis on viimaste aastate parim tulemus.

Suurema osalejatearvu leidmiseks tuleb stardiprotokollides tagasi lapata kuus aastat, kui 2015. aasta Korsika rallil läks rajale 123 ekipaaži.   

Ypresi võidukihutamise krooniks on mõistagi WRC-mehed. Toyota tuleb starti tavapäraselt nelja masinaga, mida roolivad siis vastavalt Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä ja Takamoto Katsuta.

Neist viimane on rajale minemas aga uue kaardilugejaga. Kuna tema senine paarimees Daniel Barritt vigastas Rally Estonial enda selga, siis istub Belgias jaapanlase kõrvale noor britt Keaton Williams, kes on senini legendi lugenud Josh McErleanile. Küll pole praeguseks teada, kas tegemist on ajutise või püsiva muudatuse. 

Teistes WRC-tiimides mingeid suuri üllatusi pole. Hyundai masinaid ohjavad Belgias Ott Tänak, Theirry Neuville, Craig Breen ning nende tütarmeeskonnas kihutab Pierre-Louis Loubet. M-Sport saadab võistlustulle Gus Greensmithi ja Adrien Fourmaux'.

Lisaks Tänak–Martin Järveoja duole saab Belgias kaasa elada veel ühele Eesti ekipaažile: JWRC-klassis tuleb rajale Robert Virves, kellele loeb kaarti MM-debüüti tegev Aleks Lesk.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles