Tänak: ma ei kavatsegi alla anda

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänaku ja Martin Järveoja stiilinäide Rally Estonialt.
Ott Tänaku ja Martin Järveoja stiilinäide Rally Estonialt. Foto: Sander Ilvest

Pärast Rally Estonial katkestamist sõnas Ott Tänak veendunud, et tema jaoks on tänavune tiitliheitlus läbi ning nüüd tuleb tal hakata punkte korjama meeskonna jaoks.

2019. aasta maailmameister hoiab hetkel MM-sarja üldarvestuses viiendat kohta ning jääb olukorras, kus hooaja lõpuni on jäänud kõigest viis etappi, liider Sebastien Ogier'st maha 74 punktiga.

Hiljuti WRC-sarja kodulehele antud intervjuus kinnitas aga Tänak, et jätkab suurest kaotusseisust hoolimata võitlust. «Ma ei kavatsegi alla anda, vaid kavatsen järgmistelgi rallidel anda endast parima, kuid MM-tiitli peale ma konkreetselt enam ei mõtle,» sõnas eestlane. 

Ehk kuigi Tänak ei lähe järgmistel rallidel otseselt starti MM-tiitli mõtetega, kavatseb ta gaasi põhja vajutada võidumõtetega. Seda ennekõike aga sellepärast, et kuigi tema vahe Ogier'ga on suur (74 punkti), siis samuti MM-tiitli jahtiva Hyundai vahe Toyotaga natukene väiksem (59 punkti). 

«Nüüd käib kõik tiimi nimel,» sõnas tänavu eri põhjustel koguni neljal rallil teepervele jäänud Tänak. «Me peame jätkuvalt edasi suruma. Peame vaatama, kuidas asjalood arenevad: Toyota on jätkuvalt kaugel, kuid meil tuleb anda endast parim.»

Autoralli MM-hooaeg jätkub kahe nädala pärast sõidetava Belgia võidukihutamisega, millele on ennast üles andnud viimaste hooaegade rekordit tähistav 108 ekipaaži.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles