«Dopingusae» käima tõmmanud ameeriklane: minu sõnad läksid tõlkes kaduma

Postimees Sport
Copy
Ryan Murphy.
Ryan Murphy. Foto: OLI SCARFF/AFP/Scanpix

Meeste 200 m seliliujumise olümpiafinaalis teiseks jäänud ameeriklane Ryan Murphy täpsustas varem jagatud kommentaare ning kinnitas, et tema pole venelasi dopingukasutamises süüdistanud.

Murphy avaldas varem kahtlust, kas esikohale tulnud venelane Jevgeni Rõlov on puhas sportlane. «Kõik polnud puhas. Ma proovin mitte sellele mõelda, aga see on väga suur vaimne koormus terve aasta jooksul, kui mõtlen, et pean ujuma võistlustel, mis ei ole puhtad,» vahendas kolmekordse olümpiavõitja sõnu Reuters.

Nüüd selgitas Murphy, et tema laused olid kontekstist välja rebitud. «Olen kindel, et probleem on olemas, aga ma ei süüdistanud ühtegi sportlast ega riiki. Arvan, et minu sõnad läksid tõlkes kaduma. Või siis mõned ajakirjanikud moonutasid neid tahtlikult,» ütles ameeriklane kommentaaris Matš TV.

Murphy vestelnud pärast seda ka Rõloviga ning ta tunneb ennast pärast seda palju paremini. «Tahan, et konkurendid austaksid mind. Tegin kindlaks, et ta ei peaks minu vastu vimma. Ma ei tahtnud mingilgi moel tema saavutust alavääristada,» kinnitas ameeriklane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles