PM TOKYOS ⟩ Vigastuse seljatanud Erm: kaks kuud tagasi polnud ma kindel, kas saan olümpial võistelda

Siim Kaasik, Tokyo
Copy
Johannes Erm.
Johannes Erm. Foto: Tairo Lutter

Parima Eesti kümnevõistlejana 11. koha saanud Johannes Erm ei olnud kaks kuud tagasi kindel, kas saab üldse Tokyos võistelda.

23-aastase dekatleedi ettevalmistusse jättis korraliku augu veebruaris saadud pöiavigastus. Kaks ja pool kuud tagasi tegi ta alles esimesed sörgisammud. «Ma polnud üldse kindel, kas saan siia tulla. Valasin kuus sada tundi selle hüppeliigese peale. Juuni lõpus tegin esimesed korralikud sprindisammud. Arvestades seda, on kõik super olnud,» sõnas Erm, kes kogus olümpiadebüüdil 8213 punkti.

Pärast teivashüpet sõnas Erm, et ei soovi punktiseisu vaadata, sest see muudab võistluse nautimise raskeks. Puhkepausi ajal sai ta poolkogemata oma punktisumma ja koha siiski teada. «Tahtsin sportlaste ruumis vaadata, mis kell odavise algab. Seal on nii palju tabloosid, kogemata nägin ära,» sõnas ta muiates.

Isiklikule rekordile (8445) 232 punktiga kaotanud Erm tegi olümpiamängudel ühe isikliku rekordi, kui jooksis 1500 meetrit 4.28,42-ga. Kümnendast kohast, mille teenis ameeriklane Steven Bastien, jäi teda lahutama vaid 23 silma.

Ta tõdes, et need punktid jäid odaviskesse, kus läks kirja 58.41. Ilmselt läks mõni punkt kaotsi kaugushüppes (7.36), kus ta igatses publikut. «Tundsin plaksust puudust. Kauguses tõmbas plaks mind kerima. Võib-olla jäid selle taha mõned sentimeetrid.

Küsimusele, kas käeulatuses olnud kümnes koht jääb kripeldama, vastas Erm: «Ma arvan, et ei jää, aga eks aeg näitab.»

Nüüd võtab Erm paariks nädalaks aja maha, puhkab Eestis ning läheb siis tagasi USAsse. «Septembri keskel hakkan jälle täiega panema,» sõnas ta ning kinnitas, et jäi olümpia kümnevõistluses terveks.

Vaata, mida rääkis Erm pärast võistlust Kanal 2-le:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles