Kalev/Cramo hõikas välja järekorras viienda leegionäri nime

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ojars Silinš neli aastat tagasi Bonni Telekom Basketsi särgis.
Ojars Silinš neli aastat tagasi Bonni Telekom Basketsi särgis. Foto: Juergen Schwarz/Scanpix

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond toob uueks hooajaks äärele väga korraliku CV-ga Läti koondise ääremängija Ojars Silinši, kellel karjäärist ette näidata aastaid Itaalia kõrgliigas tiirlemist ning auhinnakapis näiteks EuroChallenge sarja tiitel ja Itaalia superkarikas.

28-aastane ja 203 cm pikkune lätlane on tõsisema Eesti korvpallisõbra jaoks tuttav juba 2013. aastast, kui Silinš oli Läti U20 koondise liider Tallinnas peetud EM-finaalturniiril. Kogu turniiri 9 mängu peale koguni keskmiselt 37,9 minutit platsil viibinud äär kogus toona 12 punkti, 8,9 lauapalli, 2,1 kulpi, 1,6 resultatiivset söötu ja ühe vaheltlõike. Mäletatavasti mängis Läti U20 koondis ennast hõbedale, jäädes alla üksnes Itaalia eakaaslastele, vahendab võistkond oma kodulehel

Tol momendil oli Silinš juba teinud ühe hooaja Itaalia kõrgliigas Reggio Emilia põhikoosseisus ning viibinud Serie A tasemel platsil keskmiselt 11,7 minutit ja visanud 2 punkti. Mehe teekond Itaalias algas 2009. aastal, kui Läti klubist BK Keizarmežs noormees 16-aastasena Roma Stella Azzurra akadeemiasse siirdus. Roma tiimi särgis tegi ta U18 vanuseklassis ülivõimsa esituse Euroliiga noorteturniiril, kus viskas nelja kohtumisega keskmiselt üle 20 punkti ja tõusis sellega tipptiimide orbiidile.

2014. aastal oli Silinš hääletuse tulemusena Serie A-s paremuselt teine noormängija, jäädes alla vaid Alessandro Gentilele, kuid edestades Simone Fontecchiot. Aastatel 2015 ja 2016 aitas Silinš Reggio Emilia meeskonna kahel aastal järjest Itaalia liiga finaali, kus mõlemal korral võeti vastu aga kaotus.

Aastal 2016 otsustas Silinš Itaaliast lahkuda ning tegi korraliku hooaja Saksamaa kõrgliigatiimis Bonn Telekom Baskets. Aga itaallastele oli lätlase mängu hinge jäänud ning pärast üht vaheaastat naasis ta Serie A-sse, sel korral Trento klubisse. Oma senise karjääri parima hooaja teinud Silinš aitas Trentol vastu ootusi jõuda Itaalia liiga finaali.

Järgneval kahel hooajal jagas lätlane ennast kokku nelja tiimi vahel ning samaväärset hoogu üles ei saanudki. Tiimideks olid Itaalia meistrisarja meeskonnad Trieste, Avellino ja Brescia ning Prantsusmaa kõrgliigatiim BCM Gravelines-Dunkerque.

Mullu tegi Silinš esmakordselt tutvust VTB Ühisliigaga, kui Kasahstani esindusklubis Astana kogus 20 kohtumisega keskmiselt 24,1 minutit, 8,6 punkti, 3,3 lauapalli ja 1,2 resultatiivset söötu.

Kõik Läti noortekoondised läbi käinud Silinši debüüt rahvuskoondises tuli alles kolm aastat pärast hõbedast U20 EM-i, kuna nii 2013. aasta kui 2015. aasta EM-finaalturniiridel jäi mehel osalemata vigastuse tõttu. 2016. aastal siis lõpuks oodatud debüüt tuli, kui ta kogus Olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiril keskmiselt 7,7 punkti, 4,3 lauapalli, 1,3 vaheltlõiget ja ühe bloki mängus.

2017. aastal pidi ta õnnetuseks taas trauma tõttu EM-finaalturniirist loobuma, kuid pärast seda on saanud kaasa teha kahes MM-kvalifikatsioonitsüklis ja kaks mängu ka hiljuti lätlastele õnnetult lõppenud EM-kvalifikatsiooniturniiril.

Silinši tugevuste ja nõrkustega hästi kursis olev Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers kommenteeris oma uue hooaja hoolealust selliselt: «Ojars suudab mängida erinevatel positsioonidel. Ta on hea viskaja, loeb kaitses hästi mängu ja loodame temalt tublisti abi ka lauavõitluses. Tegemist on teeneka palluriga, ikkagi Läti koondise mängumees, kellel kõva pagas Itaalia kõrgliigas mängimisest ja ka hiljutine kogemus VTB Ühisliigast.»

Sellega on Kalev/Cramo poolt praeguseks välja hõigatud üheteistkümne mehe nimed, kes uuel hooajal klubi särgi selga tõmbavad. Eestlastest jätkavad Kregor Hermet, Rauno Nurger, Tanel Kurbas, Martin Dorbek ja Georg Kask ning taasliitub Kristjan Kitsing. Välismaalastest on liitumas lätlased Silinš ja Marcis Vitols ning ameeriklased Silas Melson, Kamari Murphy ja JeQuan Lewis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles