Kanepi jõudis kodusel turniiril finaali

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi Tallink Open tenniseturniiril.
Kaia Kanepi Tallink Open tenniseturniiril. Foto: Jüri Looring

Tallink Estonian Open tenniseturniiril on selgunud kõik finalistid. Naistest selgitavad homme võitja Kaia Kanepi ja tšehhitar Anna Siskova, meeste finaalis lähevad vastamisi Mattias Siimar ja türklane Ergi Kirkin. 

Mattias Siimar oli senistes mängudes, aga eelkõige neist kahes viimases, näidanud väga head minekut. Ta lülitas konkurentsist nii kolmandana asetatud Benjamin Locki (Zimbabwe) kui Eesti MV finalisti Kenneth Raisma.

Vladimir Ivanov seevastu pole tervikuna ehk oma kõige paremat tennist demonstreerinud. Samas, kriitilistel hetkedel ja kui oli oht, et vastane läheb eest ära, suutis Ivanov end koguda ja taktikat muuta. Veerandfinaalis alistas ta teisena asetatud Otto Virtaneni.

Väga sarnase mustriga algas ka see poolfinaal. Ivanov jäi 1,5 seti jagu passiivseks ja ohjad olid kindlalt Siimari käes. Ivanov «ärkas» taas teise seti keskel, peale 2:3 kaotusseisu ja servimurdega taha jäämist. Järgmises neljas geimis loovutas Ivanov Siimarile ainult viis punkti ja võitis seti tulemusega 6:3.

Otsustavas setis mängu kvaliteet tõusis küll mõlemalt poolt, kuid ikkagi sai määravaks see, et Siimar oli agressiivsem ja riskeeris rohkem. Siimar tegi tähtsa servimurde seisul 3:2 ning viis seti ja kogu mängu võiduka lõpuni – 6:4, 3:6, 6:2.

Kaia Kanepil finaali jõudmisega raskusi ei olnud. Ühe tunni jooksul loovutas Kanepi neljandana asetatud türklanna Berfu Cengizile mõlemas setis vaid ühe geimi ja võitis kogu mängu 6:1, 6:1.

Meeste paarismängus võitsid turniiri Soome vendade paar Eero ja Iiro Vasa, kes alistasid leedukad Tadas Babelis / Ainious Sabaliauskase 6:7(1), 7:6(5), 10:7. Naiste turniiril võidutses Leedu-Tšehhi paar Justina Mikulskyte / Anna Siskova, kes alistasid India-Belgia duo Rutuja Bhosale / Magali Kempen 6:7(5), 6:3, 10:5.

Finaalis läheb Siimar vastamisi turniiril esimesena asetatud türklase Ergi Kirkiniga (ATP 400.), kes võitis poolfinaalis väga veenvalt itaallase Simone Roncalli (ATP 682.) 6:1, 6:2. Kohtumine peetakse Pärnu kesklinna väljakul homme kell 11.

Pärast seda on kavas naiste finaal, kus Kaia Kanepi kohtub tšehhitar Anna Siskovaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles