Latvala avaldas, kuidas Rally Estonia võit Rovanperät muutis

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kalle Rovanperäst (paremal) sai läbi aegade noorim MM-etapi võitnud sõitja. Pildil tähistab ta võitu koos kaardilugeja Jonne Halttuneniga.
Kalle Rovanperäst (paremal) sai läbi aegade noorim MM-etapi võitnud sõitja. Pildil tähistab ta võitu koos kaardilugeja Jonne Halttuneniga. Foto: Kristjan Teedema

Rally Estonial karjääri esimese WRC-etapi võitnud Kalle Rovanperä saab Belgia rallile startida juba oluliselt pingevabamalt.

Toyota rallimeeskonna pealik Jari-Matti Latvala tõdes, et Rally Estonia võit võttis 20-aastaselt rallisõitjalt kõvasti pingeid maha. «Kohe kindlasti võttis,» kinnitas Latvala. «See võit oli talle mentaalselt suur asi ning upitas tema enesekindlust.»

Kuigi esimese võidu jahtimise pinged on nüüd maas, ei hakka Latvala noormehes uusi tekitama. Tema ootused Rovanperäle Belgia ralli suhtes on pigem tagasihoidlikud. «Tema eelmine asfaldiralli (Horvaatias – toim) jäi lühikeseks. Seetõttu on tema peamine ülesanne hankida Ieperist kogemusi. Esiviisikusse võiks ta sõita, kuid poodiumile jõudmine on keeruline,» lausus Latvala.

Belgia MM-ralli algab täna kell 9.01 sõidetava testikatsega. Võistluseks läheb pärastlõunal ning kavas on neli kiiruskatset. Neist esimene algab kell 14.36 ja viimane 17.09.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles