VIDEOD ⟩ Igavus ajas suusahundi Eesti linnade tänavaid läbi jooksma

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Martin Himma otsustas jooksuigavust peletada erinevates Eesti väikelinnades.
Martin Himma otsustas jooksuigavust peletada erinevates Eesti väikelinnades. Foto: Erakogu

Mis sunniks teid ärkama kell kuus, et joosta seejärel ühe päevaga läbi kõik Viljandi tänavad? Suusataja Martin Himma puhul on vastuseks igavus, või õigemini jooksuigavus.

Vastav ideeseeme hakkas ta peas idanema eelmise aasta septembris, kui nii muuseas Twitteris ringi tuhlates jäi talle silma üks noormees, kes jooksis ümber Kuressaare. «Mõtlesin, et tahaksin ka midagi sarnast teha. Otepääl oli selleks hetkeks juba terve suvi joostud ja niisama tuimalt ühe ja sama ringi jooksmine oli juba igav. Nõnda arendasingi mõtet edasi, et mis oleks, kui jookseks läbi kõik tänavad,» selgitab Porkunist pärit suusahunt.

Mõeldud-tehtud ning ühel vihmasel oktoobrikuu päeval sörkiski Himma Otepää tänavad risti-põiki läbi. 22 kilomeetri läbimiseks kulus tal kaks tundi ja 20 minutit. Digiasjaliku noorena tegi ta sellest ka TikTokki kokkuvõtva videoklipi, mis läks aga viraalseks. Selle kommentaarides utsitati Himmat ka järgmise linna vallutusretkele ning nõnda startiski ta kaks nädalat hiljem juba Elva poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles