Toyota mehed tunnistasid, et Belgia ralli algus polnud kuigi lihtne

Postimees Sport
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Timo Anis/Scanpix

Belgia MM-ralli algas Hyundai täieliku valitsemisega. Pärast nelja kiiruskatset hoiavad nad kolmikjuhtimist ning Toyota sõitjatel on nuputamist küllaga.

Pärast nelja kiiruskatset on Toyota meestest parimal positsioonil MM-sarjas teist kohta hoidev Elfyn Evans, kes paikneb neljandal positsioonil. Liider Thierry Neuville'ist lahutab teda juba 17,4 sekundit.

«Algus pole olnud lihtne. Ootasime küll muutlike pidamisolusid, kuid need ikkagi üllatasid meid. Pole küll paha algus, ent me ei tulnud siia «pole paha» nimel. Tahame võimalikult head tulemust ja selleks peame muutusi tehes paremaks saama,» selgitas Evans WRC All Live'ile.

Hoopis teise eesmärgiga tuli Belgiasse Eestis oma esimese MM-ralli võitnud Kalle Rovanperä. Temal on vaja kogemusi hankida ning sellega ta annab konkurentidele ka aega kõvasti ära.

«Kogemus on olnud päris hea. Keerulised olud, aga üldiselt peab rahule jääma. Pean endiselt õppima, kuidas rehvid asfaldil töötavad. Mul pole väga palju kogemust ning nõnda õpime kogu aeg midagi juurde,» selgitas viiendat kohta hoidev soomlane, kes jääb Neuville'ist 22,5 sekundi kaugusele.

«Vahed pole suured. Püsin meeskonnakaaslaste lähedal ja see ongi mu peamine eesmärk.»

MM-sarja üldliider ja valitsev maailmameister Sebastien Ogier ei ole ralli algusega sugugi rahul. Eelkõige teeb prantslasele muret Toyota kesine kiirus.

«Pole olnud ideaalne algus. Kiirus pole hea, kuid sellel on mõned põhjused. Me polnud viimasel piiril, sest olud on keerulised. Ma ei uskunud, et esimesena rajal olles võib nii libe olla. Mustust on kõvasti teel,» tõdes Ogier, kes tunneb, et võib kiirust juurde saada.

«Ruumi on nii auto seadistuses kui ka enesetundes. Peame leidma lahendusi, et kiiremad olla. Olin natuke liiga närviline juba testikatsel. Jääme Hyundaile lubamatult palju alla, aga jätkame võitlust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles