Kindlalt võidu suunas kihutav Neuville teeb koduradadel pea ideaalset rallit

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Dppi/Gregory Lenormand/SCANPIX

Belgia MM-rallit juhib laupäeva järel kodupubliku lemmik Thierry Neuville, poodiumikohtadele käib ülimalt pingeline heitlus.

MM-sarja üldliidri Sebastien Ogier arvates jäi tal katsete esimesel läbimisel kõvasti varu ning üritab homme kindlasti poodiumikoha eest võidelda.

«Arvan, et päev möödus üsna sarnaselt reedele: kaotasin esimesel läbimisel aega, aga nautisin teist ringi. Teisel läbimisel on pidamine üllatavalt palju parem. Võib-olla olen esimesel läbimisel liiga ettevaatlik. Ei tea, aga üritan endast ikka parima anda.

Kokkuvõttes pole midagi hullu lahti. Pingutame homme edasi. Kõik suruvad kõvasti ning vahesid on raske sisse teha, aga kindlasti anname endast parima.»

Rally Estonial karjääri esimese etapivõidu teeninud Kalle Rovanperä jäi laupäeval näidatud kiiruse üle rahule ja loodab homme tiimikaaslaste vastu võitlust jätkata.

«Oli ilus päev ning pidevalt käis kõva võitlus. Olen õnnelik, et suudame nii kogenud meestega võrdset heitlust pidada. Jään päevaga rahule.

Vahed on nii väikesed, et üritame lihtsalt homme lihtsalt kõvasti sõita. Eks siis näis, mis saab.»

Ralli liider Thierry Neuville läbis päeva peaaegu ideaalselt ning lähim jälitaja Craig Breen jääb juba 10,1 sekundi kaugusele. Belglane ootab homseid kiiruskatseid suure huviga ja loodab sekeldusi vältida.

«Saan vaid rahul olla. Oli taas muredevaba päev ja pääsesime kõigist jamadest. Üks väike moment oli, kus kaotasin sekund-kaks, aga üldiselt asjad sujusid hästi.

Ei tasu unustada, et üks päev on veel minna ja ees ootavad uued katsed. Peame ka homme muredest priiks jääma ja puhtalt sõitma. Kuna katsed toimuvad mu kodukohas, võiks tulla kena päev.»

Hoolimata sellest, et Elfyn Evans on olnud siiamaani kiireim Toyota sõitja ning hoiab hetkel kolmandat kohta, oli ta võrreldes võistkonnakaaslastega tunduvalt rahulolematum.

«Ühest küljest nautisin tänast päeva, kuid teisalt olen veidi nördinud. Ühel katsel võidan korralikult aega, siis jälle kaotan sama palju. Kohati käis kõik liiga üles-alla, aga kokkuvõttes pole seis siiski kõige hullem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles