Kirsipuu Taaramäe etapivõidust: selliseid jõu- ja ilunumbreid on ta teinud peaaegu iga aasta

Karl Mihkel Eller
Copy
Jaan Kirsipuu ja Rein Taaramäe.
Jaan Kirsipuu ja Rein Taaramäe. Foto: Mihkel Maripuu

Endisele tippratturile Jaan Kirsipuule ei tekitanud esmaspäeval Hispaania velotuuril etapivõidu võtnud ja liidrisärgi saanud Rein Taaramäe triumf erilist üllatust. Tema hinnangul on Taaramäe pea igal aastal suutnud näidata sarnaseid jõu- ja ilunumbreid, kuid suurtuurid pole tal õnnestunud.

Suurtuuridel viis etapivõitu teeninud Kirsipuu oli seni ainus eestlane, kes kandnud ka tähtsal velotuuril liidrisärki. See juhtus 1999. aastal Prantsusmaa velotuuril. «Väga vinge. Ega ma ise tegelikult kohe ei tulnudki selle peale, et ma olen seni ainus, kes on suurtuuril liidrisärki kandnud,» ütles Kirsipuu intervjuus Postimehele. «Pärast mõtlesin, et ongi nii. Etappe on pärast mind võidetud, aga liidrisärki pole poisid kanda saanud.»

Kuigi Taaramäe eelmine etapivõit Hispaania velotuuril jäi kümne aasta taha, siis Kirsipuu meelest on ta igal aastal suutnud pakkuda väikemaid või suuremaid üllatusi. «Läbi aastate on ta vahest sähvatanud. Võib-olla mitte nii suurtel võistlustel, aga neid jõu- ja ilunumbreid on ta ikka teinud peaaegu igal aastal. Need on ehk Eestis jäänud tähelepanuta,» pakkus endine rattaproff.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles