JÄRELVAADATAV ⟩ Põnevaks kujunenud Simple Sessioni BMX-võistluse võit läks USAsse

Postimees Sport
Copy

Tänavusele Simple Sessionile tõmbasid joone alla BMX-ratturid, kes selgitasid välja tänavavõistluse meistri. Esikoha sai ameeriklane Broc Raiford 92,33 punktiga.

Teine koht rändas Hispaaniasse, vaid 1,33 punkti Raifordist vähem kogus Courage Adams. Kolmanda koha teenis USAd esindanud Reed Stark (87,33).

Enne finaali:

Tänavune Simple Session toimub küll veidi teistmoodi kui varem – talve asemel suvel ning Saku Suurhalli asemel Põhjala kultuuritehases – kuid ägedatest ja osavatest sõitjatest sellele vaatamata puudu ei tule.

BMXi tänavasõidu kvalifikatsioonis andsid pedaalidele valu kolm eestlast: Andreas Taru, Chris Patrick Tilk ja Martti Lainevool. Finaalikohad jäid tihedas konkurentsis seekord kättesaamatuks. Kõrgeima positsiooni saavutas 29 ametivenna keskel 43 punktiga Tilk, kes jäi 21. kohale. Lainevool oli 22. ning Taru 27.

Päeva ühe emotsionaalseima etteaste pakkus kolumbialane Julian Molina, kes lapsena kaotas bussiõnnetuses vasaku jala, kuid jätkab sellest hoolimata oma suurima kire harrastamist. Molina trikid ning positiivsusest pakatav hoiak pani mõnesaja pealise publiku vaimustusest rõkkama.

BMX-kvalifikatsioonivooru silmapaistvaim sõitja oli kuuel korral Simple Sessionil kaasa löönud Courage Adams. Hispaanlane skooris efektse sõiduga 91,33 punkti. Talle järgnesid Felix Prangenberg (88 p) ja Alex Donnachie (85 p). Esikümnes lõpetas ka Eesti publikule hästi tuntud ameeriklane Reed Stark. Finaali pääses kokku 15 meest.

BMX-kohtunike ülesandeid täitsid Brian Kachinsky, Markus Wilke, Bart De Jong ning Toms Silins. Sarnaselt Duncaniga määrasid hindeid ülikogenud eksperdid – Wilke ja De Jong naasid vahetult enne Tallinnasse reisimist Tokyo olümpiamängudelt, kus täitsid samuti kohtuniku rolli.

Enne kvalifikatsiooni:

Simple Sessioni BMX kvalifikatsioonigrupid.
Simple Sessioni BMX kvalifikatsioonigrupid. Foto: Simple Session

Sel reedel ja laupäeval toimuv Simple Session toob juba 21. korda Tallinnasse maailma ekstreemsportlaste koorekihi. Esmakordselt Põhjala tehases aset leidval areenil võistleb 64 rula- ja trikiratta sportlast 20 riigist. Eestlasi on võistlustules 12 ja kohal on ka värsked olümpiadebütandid.

Simple Sessioni kvalifikatsioonivoorud toimuvad reedel, 20. augustil, mil Eesti sõitjatest hakkavad BMX-sõidus kohta laupäevases finaalis püüdma Anderas Taru, Chris Patrick Tilk, Martti Lainevool ja Tauno Krüüts.

Eksootilisematest osalejatest pakub vaatemängulist sõitu Julian Molina Kolumbiast, kes kaotas lapsena bussiõnnetuses jala, kuid on sellegipoolest osav ja tuntud trikirattur. Varemgi Simple Sessionil osalenud meestest astuvad BMX võistlusareenile kendama-entusiastist ameeriklane Reed Stark, trikimeister Gaspar Guendulain Argentiinast, Courage Adams Hispaaniast, Felix Prangenberg Saksamaalt ja veel kümned tippsõitjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles