Jürgen Henn: mängijad tunnetasid treenerite sõnumit väga hästi

Ville Arike
, reporter
Copy
FC Flora peatreener Jürgen Henn.
FC Flora peatreener Jürgen Henn. Foto: Tairo Lutter

FC Flora jalgpallimeeskonna peatreener Jürgen Henn oli pärast Konverentsiliiga play-off'i avamängus saadud 4:2 võitu Shamrock Roversi üle mõistagi rahulolev, ning seda ka seetõttu, et taktikalised nipid toimisid.

«Muutsime väljakul oma asetust veidi ning mängijad tunnetasid väga hästi, mida treenerid tahtsid saavutada. Kasutasime need asjad ära. Pressisime vastaste kolme keskkaitsjat kõrgelt, et nad ei saaks mängu üles ehitada,» selgitas Henn olulist nüanssi. Näiteks esimese värava saavutaski Flora kõrge pressingu tulemusena vastase väljakupoolel palli võites.

Henni meelest olid kaitse ja rünnak päris hästi tasakaalus. «Vastasel polnud eriti palju häid võimalusi. Neil õnnestus poolmomendid ära realiseerida,» märkis Flora juhendaja.

Flora oli lühikese aja jooksul talunud kaht valusat lööki – eelmisel nädalal kaotati esmalt penaltiseerias Nicosia Omoniale ning seejärel koduses liigamängus viimasel kohal asunud Kuressaarele. Täna ei paistnud hiljutised emotsionaalsed hoobid aga kusagilt välja ning seda tunnustas ka Henn: «Selle asjaolu üle on hea meel. Meeskond teab, mis meid tugevaks teeb. Kiitus, et suudeti need kaks väga keerulist seika seljataha jätta ja mänguks valmis olla.»

Viimastel minutitel sai Henrik Pürg tugeva hoobi vastu pead ning Henni sõnul oli vahetult pärast mängu tema põrutuse raskusastet keeruline hinnata. Pealik loodab, et hoolealune on nädala pärast taas rivis. Henn jäi rahule Pürgi keskkaitsepaarilise, Märten Kuuske asendanud Markkus Seppikuga, kelle väike mängupraktika tunda ei andnud. 

Nädala pärast Dublinis peetavas kordusmängus on Henni sõnul tähtis leida tasakaal. «Roversile meeldib domineerida, äravajumine võib olla ohtlik. Peame leidma võimaluse vastast survestada ja tegema ohtlikke kontrarünnakuid. On selge, et nad tahavad kaotusseisu tasa mängida. Oleme eurosarjas tegutsenud maksimumi piiril, meie meeskond väärib edasipääsu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles