JÄRELVAADATAV ⟩ Eesti üritas, kuid võimas Saksamaa võttis jõuga oma (1)

Copy

Eile Slovakkia vastu trammi alt välja tulnud Eesti võrkpallikoondis pidi täna koduses Saku suurhallis tunnistama kindlalt nelja aasta taguse EM-hõbeda Saksamaa 3:0 (25:19, 25:16, 25:21) paremust. Kohtumise käekäiguga saab pikemalt tutvuda allolevas blogiaknas, lisaks on mäng järelvaadatav.

Eestil on kolmest mängust kirjas seega üks võit ja kaks kaotust, mis annab meile kaks punkti. Sellega hoitakse D-alagrupis hetkel neljandat kohta, kuid kuna pool alagrupiturniiri on veel ees, võivad asjad muutuda. 

Edasipääsu silmas pidades on ülioluline teisipäeval toimuv kohtumine Horvaatiaga. Kui sealt teeniks Eesti 3:0 või 3:1 võidu, tõuseksid sinilõvid viie silma peale. Sellest võib, ent sõltuvalt teiste mängude tulemustest ka ei pruugi edasipääsust piisata. Eesti viimane vastane on värske olümpiavõitja Prantsusmaa, too kohtumine toimub neljapäeval.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Mängu käik:

Eesti algkoosseis: Robert Viiber, Oliver Venno, Renee Teppan, Kristo Kollo, Andri Aganits, Ardo Kreek, libero Silver Maar.

Esimese geimi algus oli pinevalt tasavägine. Kahest punktist suuremat vahet ei suutnud sisse mängida kumbki meeskond, kuni Teppani punkt meile 13:10 edu andis. Edasi omas kodumeeskond kahe-kolmepunktilist eduseisu, kuni sakslaste liider Georg Grozer viigistas seisu 15:15. Geimi keskel sekkus Venno asemele Stefan Kaibald, hilejm tehti tagasivahetus. Kuni geimi lõpus pääses Saksamaa Kaliberda serviässast 20:17 juhtima ja Cedric Enard võttis mõtlemisaja. Kasu sellest polnud ja geim Saksamaale 25:19.

Samas taktis algas teine vaatus, kui 9:9 viigiseisult pääsesid sakslased juhtima 12:9 ja geimi keskel kärises vahe juba 15:10-le. Geimi kesle vahetas Renet Vanker puhkama Viiberi ja Albert Hurt Kollo. Seda geimi Eestil samuti päästa ei õnnestunud, tulemuseks 25:16.

Kolmandas geimis jätkasid Eesti poolelt Vanker, Teppan, Venno, Hurt, Aganits, Tammemaa ja Maar ning Rikberg. Aganitsa serviäss viis eestlased juhtima 6:4 ja väikest edu suudeti hoida kuni Saksamaa tabloole 8:8 seisu manas. Venno asemel sekkus vahepeal taas Kaibald, hiljem Venno naasis. Teppani pommlöök andis taas kodumeeskonnale väikese (15:13) edu, mis kohe sulas. Viiber vahetati vahepeal tagasi Vankeri asemele. Venno blokk vähends vahe 21:23-le, ent geimi lõpp kuulus taas sakslastele – Grozer lõpetas geimi 25:21 ja mängu 3:0.

Enne mängu:

Eesti võrkpallikoondis avas koduse EMi 1:3 kaotusega Lätile, kuid teenis eile 3:2 võidu Slovakkia üle. Saksamaa oli seni oma ainsas mängus 3:0 parem Horvaatiast.

Saksamaad peetakse üheks EMi medalipretendendiks, kuid peatreener Cédric Énard soovib lahingust ka täna silmad pähe saada. «Nüüd peame koos edasi minema ja Saksamaalt homme punkte röövima ja siis vaatame, mis edasi saab. Aga anname endast kõik, usume ja võitleme!» sõnas ta pärast Slovakkia alistamist.

Koondise abitreener Alar Rikberg sõnas enne finaalturniiri algust, et sakslasi on võimalik hammustada, ent selleks tuleb mängida väga hea kohtumine. «Nad harrastavad veidi teistsugust stiili, võttes planeerivat pallingut vastu kahe mehega,» avaldab Rikberg. «Nii kui neil on nurgaründajana platsil Christian Fromm, tuleb teda katma hakata. Hollandi vastu jäid nad sellega hätta. Ehk oma serviga on võimalik Saksamaad hammustada.»

Teises tänases D-grupi mängus lähevad kell 19 vastamisi Prantsusmaa ja Horvaatia.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles