Johanna Talihärma tabas hooaja eel tõsine tagasilöök

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Johanna Talihärm.
Johanna Talihärm. Foto: Jarek Jõepera/Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Eesti laskesuusatähte Johanna Talihärma tabas uue hooaja ettevalmistusperioodil ootamatu haigus.

«Augusti alguses olin kümme päeva palavikuga kimpus ning taastun sellest veel praegugi. Arstid tegid igasuguseid teste ja minu müstilise palaviku kõige tõenäolisem põhjus on see, et minu kehal sai lihtsalt koormustest villand,» kirjutas Talihärm Instagrami postituses.

«See on uskumatu, kuidas suudame viia oma keha ja vaimu sellise piirini, kus nad peavad puhkuse saamiseks haigestuma. Oleme vastupidavusala sportlased, piiride ületamine ongi see, mida igapäevaselt teeme,» jätkas Talihärm.

«Haiguse esimesel päeval ei soovinud ma üldse trenni teha, aga mul oli treeningplaan tehtud ja tahtsin sellega edasi minna. Ühiskond rõhutab meile pidevalt: suru rohkem, ära ole allaandja! Ilmselt ei näinud ma liiga hea välja ning mul soovitati ennast kraadida. Sain vajaliku kinnituse, et ma pole laisk, vaid lihtsalt palavikus,» lisas 28-aastane sportlane.

«Vaimne tervis peab olema esikohal ja me peame üritama praegust narratiivi muuta. Tuleb aga alustada iseendast ning nüüd on mul selleks suurepärane võimalus. Ma pole ilmselt päris seal, kus tahaksin Pekingi olümpiat silmas pidades olla, aga õpin ja kes teab, kuhu talv meid viib!»

Pekingi olümpiamängud kestavad 4.-20. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles