Madridi Real lükkas Mbappe eest lauale meeletu rahasumma

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kylian Mbappe.
Kylian Mbappe. Foto: LOIC VENANCE/SCANPIX

Euroopa jalgpalli suurliigades on hooajad juba alanud, kuid viimased üleminekud veel teoksil. Nõnda püüabki Hispaania tippklubi Madridi Real endale meelitada Pariisi Saint-Germaini ründetuusa Kylian Mbappet. Viimase eest ollakse nõus PSG-le tasuma 160 miljonit eurot.

Real tegi PSG-le teisipäeva hilisõhtul ametliku pakkumise, millest on raske isegi PSG-l ära öelda. Kuna aga Prantsusmaa tippklubi loodab tänavu lõpuks Meistrite liiga trofee enda auhinnakappi tõsta, siis vajatakse kõiki mängumehi, kes hetkel hingekirjas.

Samas on PSG-l oht, et Mbappe jalutab järgmisel suvel tasuta klubist minema ning nõnda jääks Prantsusmaa hiid meeletust summast sootuks ilma. PSG ise maksis kolm aastat tagasi Monacole Mbappe eest 180 miljonit eurot.

Mbappe lahkumise korral on aga kindlasti stsenaarium välja mõeldud. Ühe võimaliku sihtmärgina võetakse sihikule Cristiano Ronaldo, kes soovib Torino Juventusest lahkuda. Nõnda saaks kokku ühes meeskonnas Lionel Messi, Ronaldo ja Neymar. Mõned aastad tagasi peeti just neid maailma parimateks jalgpalluriteks ja teistest pea jagu üle olevateks.

Näis, kas PSG võtab Reali pakkumise vastu ja Prantsusmaa ründetäht sõidabki Hispaania kõrgliigasse. See tuleks kasuks ka sealsele sarjale, sest tänavu jäädi ju ilma Lionel Messist. Üleminekuteaken sulgub 31. augustil.

22-aastane Mbappe on Prantsusmaa kõrgliigas mänginud 151 kohtumist ning löönud 108 väravat. PSG särgis on tema näit kõikide sarjade peale 174 mängu ja 133 väravat. Kokku on ta jõudnud võita juba neli Prantsusmaa meistritiitlit ja kolm karikavõitu.

Prantsusmaa koondises, kus ta löönud 48 kohtumisega 17 väravat, on tal auhinnakapis 2018. aasta MM-tiitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles