Soome korvpallitäht sõlmis NBA-s megatehingu, ent vahetas seejärel koduklubi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lauri Markkanen.
Lauri Markkanen. Foto: John J. Kim

Soome ainus korvpalliliigas NBA palliv mängumees Lauri Markkanen sõlmis täna uue lepingu, mis toob talle sisse 56,8 miljonit eurot.

2017. aastal NBA draftis 7. valitud Markkanen on senise karjääri jooksul mänginud ainult Chicago Bullsis. Tema parimaks hooajaks jäi teine aasta NBA-s, mil soomlase keskmised näitajad olid 18,7 punkti ja 9,0 lauapalli mängus.

Viimastel aastatel on teda seganud mitmed vigastused ning naasmine korvpalliväljakutele pole olnud kerge. Seda ka olukorras, kus meeskonnas on toimunud palju muudatusi ja tema osakaal rünnakutel selgelt vähenenud. Nõnda oligi aeg otsida muutusi.

Markkanen sõlmiski Bullsiga nelja-aastase 56,8 miljonit eurot väärt tehingu, kuid ta saadeti seejärel kohe Cleveland Cavaliersi. Üleminekusse kaastati veel ka Portland Trail Blazers.

Cavaliersis saab Markkanen taas enesekindlust koguda. Tegemist on meeskonnaga, kes proovib enda hiilgust taas läbi drafti ja erinevate noormängijate üles ehitada. 24-aastane Markkanen sobib nende mänguplaani valatult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles