Ukrainlannast olümpiavõitja selgitas, miks saatis kodakondsust pakkunud venelased kuu peale

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Olga Harlan.
Olga Harlan. Foto: Maxim Shemetov

Ukraina espadronivehkleja Olga Harlan auhinnakapist võib leida neli olümpiamedalit, 15 MM- ja 20 EM-autasu, mistõttu on arusaadav, miks pakkus Venemaa talle üheksa aastat tagasi võimalust kodakondsust vahetada.   

Seik leidis aset 2012. aastal, kui Harlan oli Londoni olümpialt naasnud äsja individuaalse pronksmedaliga. Pakkumisest keeldumine oli ukrainlanna sõnul aga tema elu üks lihtsamaid otsuseid. 

«Keeldusin, kuna ma ei suutnud ausalt öeldes ette kujutadagi seda, et ma esindaksin mõnda teist riiki või kannaksin teistsugust lippu. Vehelda tuleb enda emamaa eest, selles küsimuses olen ma väga põhimõtteline,» selgitas ukrainalanna, ent tõi seejärel esile ka mündi teise poole.

«Olgem ausad, meie tingimused pole väga hea, seega olnuks võrdlemini kerge seda teha, mõistes mis seejärel sulle osaks langeb. Aga mina pole lihtsalt selline. Ma pole isegi kunagi mõelnud, et võiks esindada mõnda teist riiki,» jätkas 30-aastane Harlan ja viitas seejärel saatusele.

«Kõik kulgeb täpselt nii nagu ette nähtud. Alates hetkest kui ma keeldusin kodakondsust vahetamast olen ma tulnud neljakordseks maailmameistriks ja neljakordseks Euroopa meistriks,» lausus ta lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles