Ronaldo säilitab Manchester Unitedis oma ikoonilise särginumbri

Postimees Sport
Copy
Cristiano Ronaldo Manchester Unitedi särgis 2008. aastal.
Cristiano Ronaldo Manchester Unitedi särgis 2008. aastal. Foto: Imago Sportfotodienst Via Www.imago-images.de/Scanpix

Läinud nädalal selgus, et Portugali jalgpallikoondise kapten Cristiano Ronaldo liitus Inglismaa kõrgliigaklubiga Manchester United. Kui veel mõni päev tagasi võis arvata, et tal tuleb oma traditsioonilise särginumbri pärast maha pidada võitlus, siis nüüd on selge, et Ronaldo mängib Unitedis numbriga 7.

Alates eelmisest hooajast kandis Unitedis number 7 särki Edinson Cavani, kuid mees oli valmis numbri loovutama Ronaldole. Paraku polnud see Inglismaa kõrgliiga reegli järgi lubatud.

Numbrivahetuseks avanes aga võimalus, kui Daniel James lahkus Manchesterist Leedsi ridadesse. Unitedis jäi vabaks nr 21 ning selle sai endale Cavani, kes kannab sama numbrit ka Urugay koondises. Nr 7 kuulub nüüd Ronaldole, kes on sellele numbrile üles ehitanud ka oma kaubamärgi CR7.

Nädala alguses valitses numbri osas veel segadus. Premier League’i kodulehel ilutseb number 7 nii Cavani kui Ronaldo nime taga. Kuna aga hooaeg on Inglismaal juba alanud, siis sealsete reeglite alusel peaks just Cavani sama särginumbriga mängima hooaja lõpuni.

Appi võib aga tulla erikorraldus, mille alusel võivad mängijad numbreid vahetada. Ronaldo mängis Unitedi ridades ka aastatel 2003–2009 ning siis kandis ta särki number seitse.

Näiteks Pariisi Saint-Germainiga liitunud Lionel Messi pidi oma särginumbrist 10 loobuma, sest seda kandis juba Neymar. Messi otsustas Prantsusmaa klubis mängida numbri all 30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles