Teisipäeval loositakse korvpalli MM-valikgrupid. Toijala: Itaaliat ja Venemaad enam ei tahaks!

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti korvpallikoondis pidas suvel maavõistluse Islandiga. Mänguhoos on Eesti eesliiniliider Maik-Kalev Kotsar (ees vasakul).
Eesti korvpallikoondis pidas suvel maavõistluse Islandiga. Mänguhoos on Eesti eesliiniliider Maik-Kalev Kotsar (ees vasakul). Foto: Raul Mee

Sel nädalal on pildil võrk- ja jalgpall, kuid elu pole seisma jäänud ka korvpallimaailmas. Homme loositakse 2023. aasta MMi valiksarja alagrupid, Eesti saab teada kolm vastast.

Euroopa tsoonis on konkurentsi jäänud 32 meeskonda, kes hakkavad võitlema tosina finaalturniiri pileti nimel. Süsteem on täpselt samasugune nagu neli aastat tagasi, mil MM-valiksarja esimest korda niisugusel kujul korraldati. Varem jagati sellele suurpeole kohti Euroopa meistrivõistlustel.

Vanas Maailmas tagasid MMi põhivalikturniirile otsepääsme kõik 24 koondist, kes pääsesid 2022. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile. Ülejäänud kaheksa osalejat selgusid eelvalikturniiride põhjal. Ühes neist pidi kaasa lööma ka Läti, kes sai ülesandega hõlpsalt hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles