BLOGI ⟩ Kontaveit alistas USA lahtiste avaringis endise tšempioni (1)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit USA lahtistel.
Anett Kontaveit USA lahtistel. Foto: MATTHEW STOCKMAN/Scanpix

Anett Kontaveit (WTA 28.) alistas USA lahtiste avaringis Samantha Stosuri (WTA 186.) 6:3, 6:0. 

Eelmisel nädalal Clevelandi turniiril triumfeerinud 25-aastase Kontaveidi ning kümme aastat tagasi USA lahtised võitnud 37-aastase Stosuri kohtumine algas igati tasavägiselt. Kontaveit omas küll 2:1 ja 3:2 eduseisul murdepalli, kuid neid realiseerida ei suutnud. Otsustavaks kujunenud murrangu tegi Kontaveit kaheksandas geimis, vajades selleks aga nelja murdepalli. Kuigi vastasel oli järgmises geimis kahel korral võimalik Kontaveidi palling tagasi murda, ta seda ei suutnud. Nii kuulus avasett eestlannale 6:3.

Teises setis püüdis kogenud Stosur Kontaveidile vastupanu esitada, ent eestlanna oli parem. Kontaveidil oli küll probleeme murdepallide realiseerimisega, ent ta teenis neid lihtsalt sedavõrd palju, et võis eksimisruumi lubada. 6:0 setivõiduga kindlustas Kontaveit pääsme USA lahtiste teise ringi.

Tund ja 12 minutit kestnud matšis sai Kontaveit kirja 19 ning Stosur 17 äralööki. Vahe tuli sisse lihtvigade pealt, mida eestlanna tegi 11 ning austraallanna koguni 27. Kõik oma servigeimid võitnud Kontaveit omas matšis 15 murdepalli, millest realiseeris neli.

Turniiri teises ringis kohtub Kontaveit šveitslanna Jil Teichmanniga (WTA 44.), kes alistas avaringis läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse pääsenud Cristina Bucsa (WTA 161.) 6:3, 6:4.

Samantha Stosurile said USA lahtiste avaringis saatuslikuks rohked lihtvead.
Samantha Stosurile said USA lahtiste avaringis saatuslikuks rohked lihtvead. Foto: MATTHEW STOCKMAN

Enne mängu

Märtsis 37. sünnipäeva tähistanud kogenud Stosuri ainus suure slämmi turniiri võit pärineb kümne aasta tagusest ajast just US Openilt. Hiljem pole tal aga nõnda säravaid tulemusi ette olnud näidata. Tol edukal hooajal hoidis austraallanna ka kõrget, maailma edetabeli neljandat positsiooni. 

25-aastane Kontaveit on Stosuriga varem mänginud vaid korra. 2018. aasta Dubai turniiril jäi peale eestlanna 1:6, 6:2, 6:4. Favoriit on ta ka New Yorgis. 

Meie esireket tuleb turniirile hea emotsiooniga. Ta teenis laupäeval Clevelandis karjääri teise WTA-tiitli.

Kontaveidi ja Stosuri lahing toimub teisipäeval seitsmendal platsil kolmandana. Mängupäev algab Eesti aja järgi kell 18. Kuna eelneb kaks meeste matši, võib eeldada, et naised saavad väljakule vahemikus 22–00. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles