VIDEOD ⟩ Tipptennisisti kahtlaselt pikad vetsupausid USA lahtistel ajasid konkurendi marru

Postimees Sport
Copy
Andy Murray.
Andy Murray. Foto: Robert Deutsch/USA Today/Scanpix

Endine maailma esireket Andy Murray (ATP 112.) kaotas Ameerika lahtistel tennisemeistrivõistlustel avaringis kreeklasele Stefanos Tsitsipasile 6:2, 6:7 (7:9), 6:3, 3:6, 4:6. Pea viis tundi kestnud viiesetilises matšis toimus aga pentsik seik, kui Tsitsipas palus kohtunikult pausi, et minna tualettruumi ning ta viibis seal üle kaheksa minuti. See ajas Murray endast välja.

Tsitsipas palus kohtunikult pausi väga äreval hetkel, kui ta oli võitnud neljanda seti ning ees ootas kohtumise otsustav sett. Pausi palumises pole iseenesest midagi kummalist, kuid Murrayle ei meeldinud, et Tsitsipas viibis väljakult eemal ligi 10 minutit.

Stefanos Tsitsipas.
Stefanos Tsitsipas. Foto: JUSTIN LANE/EPA/Scanpix

Murray valas oma pettumuse kohtumise kestel välja kohtuniku suunas. «Kas ta võib iga pausi ajal 20 minutit ära olla? Või mis arvad, kaua see kestis? Ja WC on ju seal samas. Mida ta seal teeb? Minul pole kunagi WC-s nii kaua aega läinud,» kaebles Murray.

23-aastane kreeklane sai liiga pikaks kujunenud WC-pausi eest hoiatuse, kuid kokkuvõttes kandis tema taktika vilja, sest maratonmatš kuulus lõpuks temale.

«Ta ju tegi sohki! See on kuradi suur nali, iga kuradi nädal, nagu pagana 12-aastane,» sajatas Murray pärast kohtumise lõppu väljakult ära minnes.

Tõepoolest, vaid nädal tagasi nimetas Cincinnati ATP turniiri poolfinaalis Tsitsipasiga kohtunud Alexander Zverev (ATP 4.) kreeklase tualetipause koguni pettuseks. «Ta läks WC-sse, võttis kaasa oma kotid ja telefoni,» vihjas sakslane sellele, et WCs olles suhtles Tsitsipas oma treeneriga. «Sama asi juhtus ka Pariisis ja ilmselt kõigil turniiridel, kus ta mängib,» rääkis Zverev toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles